Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

.

Tema: Čustva, Komunikacija, Ljubezen in zaljubljenost

 • M

  M

  M

  Objavljeno: 10 apr. 2024 15:53

  Jst mam zdej fanta in obema je nerodno in ga hoče objet sam ne vem kako al pa za roko prjet?

   

 • Uredništvo

  Lea Figelj

  Objavljeno: 11 apr. 2024 12:59

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena!

  Praviš, da nisi prepričana, kako svojemu fantu izkazati naklonjenost s fizičnim dotikom, ker je obema nerodno, če sem prav razumela. 

  V kolikor je to prva zveza za oba, je popolnoma normalno, da vama je nerodno ali vaju je celo strah in da ne vesta še točno, kako se vesti en do drugega. Mladostniške zveze so namreč čas, ko se učimo, kaj nam je v razmerju všeč in kaj ne. Navadno je tako, da si v takšni situaciji oba želita narediti prvi korak in objeti drugega ali ga prijeti za roko, vendar sta oba sramežljiva in tako nihče od vaju tega ne stori. Mogoče je najbolje, da samo prebiješ led, v kolikor si to želiš, in zbereš pogum in ga objameš, ko se naslednjič srečata. Ko enkrat to storiš, ti bo potem kasneje najverjetneje veliko lažje in tudi bolj naravno. 

  V kolikor se ti zdi, da je obema nerodno, lahko zbereš pogum in se s svojim fantom o tej situaciji tudi iskreno pogovoriš. Lahko ga povabiš na sprehod in mu poveš, da si ga sama želiš objeti in prijeti za roko in ga vprašaš, če to tudi njemu ustreza oziroma če si tudi sam to želi. Pomembno je, da sta drug z drugim iskrena in da preverjata, če si oba želita istih stvari. Preko spoštljivega in iskrenega pogovora lahko najdeta način za izražanje naklonjenosti in ljubezni drug drugemu tako, da bo obema prijetno in udobno. Ne obstaja namreč "pravilen" način, kako svojemu fantu ali punci pokažemo, da ga imamo radi. Vsak par sčasoma najde svoj način izkazovanja čustev, ki najbolj ustreza obema.

  Vsekakor pa bi ti rada sporočila še, da je popolnoma okej, da napredujeta počasi in gresta v svojem tempu, na način, da je obema prijetno. Pomembno je, da poslušaš sebe in svoje želje, ter hkrati upoštevaš tudi njegove. Ne rabiš storiti ničesar, če se ti zdi, da na to sama še nisi pripravljena. Navadno začutimo, ko si nečesa želimo in ko smo pripravljeni na to, pridejo stvari naravno ter same od sebe. 

  Upam, da sem ti vsaj malo pomagala. Vse dobro ti želim! :)

  Lea Figelj, dipl. psih. (un)

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje