Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

punca

Tema: Komunikacija, Odnosi s prijatelji in vrstniki

 • mi

  mike

  mike

  Objavljeno: 07 nov. 2023 09:38

  hej

  kako lahklo dobim punco

 • Uredništvo

  _izbrisan uporabnik_

  Objavljeno: 09 nov. 2023 12:56

  Odgovor svetovalca:

  Pozdravljen,

  pišeš, da si se trenutno znašel v stiski, ker si želiš dobiti punco.
  Najprej naj ti povem, da je to povsem naravno, saj se večina posameznikov znajde v podobnih situacijah v določenem trenutku svojega življenja. Pomembno je, da se zavedaš, da pristop k iskanju partnerke zahteva razmišljanje in ravnanje na način, ki je spoštljiv in iskren.

  Pravi ljubezni se ne mudi. Za to, da najdeš razmerje, kjer se boš počutil ljubljen, spoštovan in cenjen, je potreben čas. Najprej ti svetujem, da se osredotočiš nase in poskušaš delati na nekaterih veščinah, ki ti bodo morda pomagale osvojiti punco. Poskušaj se osredotočiti na grajenje svoje samozavesti, saj je to, da verjameš vase in v svoje sposobnosti zelo privlačna lastnost. Lahko skušaš izboljšati svoje komunikacijske veščine, na primer kako se pogovarjati z drugimi ljudmi, prisluhniti njihovim potrebam in izražati svoje občutke. Razvijaj svoje interese in hobije, ki te zanimajo, skozi njih boš spoznal ljudi s podobnimi interesi. Tudi gradnja globokih prijateljskih odnosov lahko vodi do bolj intimnih odnosov. Prav tako lahko delaš na tem, da se učiš razumeti čustva, tako svoja kot tudi čustva drugih. Najbolj pomembno pa je, da si postaviš realna pričakovanja, saj se odnosi razvijajo postopoma.

  Morda boš svoje bodoče dekle spoznal čisto po naključju, na primer v šoli, na hobijih ali interesnih dejavnostih, na različnih druženjih preko skupnih prijateljev ipd. Morda bo tvoje bodoče dekle kakšna prijateljica, ki jo že poznaš in boš do nje skozi čas razvil čustva.
  Seveda pa ti danes lahko tudi uporaba različnih socialnih omrežij pomaga, da s kakšno punco vzpostaviš kontakt. Če si sramežljiv in si punce ne želiš ogovoriti v živo, je tudi kontakt preko socialnega omrežja dober prvi korak. Dodaš jo lahko na Snapchatu, Instagramu ali Facebooku in vzpostaviš pogovor z njo. Svetovala pa bi ti, da punco, s katero se ti zdi, da se ujameta preko spleta, povabiš na zmenek v živo, saj se bosta šele tako lahko zares spoznala.

  Ne pozabi, da je najpomembneje, da si iskren do sebe in do drugih, da si spoštljiv in da se zavedaš, da v odnosih ni zagotovljenega uspeha.
  Prav tako ne pozabi, da je pomembno, da se ne obremenjuješ preveč s tem vprašanjem in da uživaš v procesu spoznavanja novih ljudi. Vse se bo izšlo, ko boš pripravljen.

  Upam, da ti bo moj odgovor v pomoč,

  Urška Ruter dipl. psihologinja (UN)

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje