Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Punca

Tema: Komunikacija, Ljubezen in zaljubljenost

 • co

  cobra

  cobra

  Objavljeno: 06 nov. 2023 21:55

  Všeč mi je punca, kako naj pristopim do nje kaj naj ji rečem in kako naj odreagiram če me zavrne?

 • Uredništvo

  Patrik Senica

  Objavljeno: 08 nov. 2023 16:09

  Odgovor svetovalca:

  Zdravo!

  Podal si dokaj malo informacij glede celotne situacije (Sta znanca? Sta prijatelja? Sta sošolca? Se sploh poznata?), zato težko natančno odgovorim, ampak ti bom vseeno skušal pomagati kolikor le lahko.

  Največkrat je v tovrstnih siruacijah najboljše biti kar se da iskren. Do dekleta skušaj pristopiti ob ustreznem času, se pravi ko ne bo zaposlena ali vznemirjena - mogoče najboljše, če jo vidiš kdaj, ko ne počne nič posebnega (npr. sedi na klopci, čaka na hodniku šole...). Kot sem rekel, ne vem če gre za osebo, ki jo že poznaš ali ne, zato je tvoj pristop odvisen tudi od tega. Če jo že poznaš, ji lahko poveš, da bi se rad pogovoril oz. bi ji rad nekaj povedal. Ko pride to pogovora, ji lahko direktno poveš, da ti je všeč. Če pa je ne poznaš, se seveda najprej predstavi in jo povabi na kakšen zmenek, da se spoznata, če bi ji to ustrezalo. V vsakem primeru je pomembno, da upoštevaš njene želje - če si ne želi spoznavanja, je to čisto v redu; če si želi, da ostaneta le prijatelja, je tudi ćisto v redu. Poveš ji, da razumeš in sprejmeš njen odgovor. Nikakor to ne pomeni, da moraš postati še bolj vztrajen in da ne prenehaš. Zavrnitev seveda boli, ampak tudi ta bolečina s časom mine in priložnosti za spoznavanje deklet bo še ogromno.

  Srečno in lepo bodi!

  Patrik Senica, dipl. psiholog

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje