Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Psiholog

 • Za

  Zanimamme

  Zanimamme

  Objavljeno: 07 feb. 2022 20:22

  Pozdravljeni,

  zanima me, če te to, da hodiš k psihologu kasneje kako “zaznamuje”? Lahko kasneje študiraš psihologijo ali psihiatrijo in se sam ukvarjaš s pomočjo drugim (postaneš klinični psiholog, psihiater, psihoterapevt…)? Kako je s tem, če hodiš k psihiatru in si nekaj časa tudi na psihiatriji?

  Lep pozdrav!

 • Uredništvo

  Nikola Zhivkovikj

  Objavljeno: 07 feb. 2022 20:23

  Odgovor svetovalca:

  Živjo!

  To, da hodiš k psihologu ali psihiatru ni samo po sebi ovira, da bi se potem ukvarjal/a s pomočjo drugim. Predvsem je odvisno od tega, zakaj hodiš k psihologu/psihiatru. Kakšne duševne motnje so lahko ovira za posamezne poklice, vendar to ni absolutno pravilo. Pred začetkom katerekoli službe moraš opraviti pregled pri specialistu medicine dela, ki izda potem mnenje, ali lahko to delo opravljaš. V primeru, da si bil/a obravnavan/a na psihiatriji, bi lahko zahtevali mnenje psihiatra, o tem ali lahko opravljaš to službo.

  Vseeno, če misliš da potrebuješ pregled pri psihiatru ali psihologu, mislim da je to bolj pomembno zate tako na kratek, kot na dolgi rok, saj je skrb za duševno zdravje pomemben pogoj, da lahko uspešno opravljaš fakulteto. Tako da ti svetujem, da vseeno poiščeš pomoč. Lahko tudi greš k privatnemu psihologu, tako da obravnava ne bo zapisana v tvojem zdravstvenem kartonu.

  Če imaš dodatna vprašanja, sem ti na voljo.

  Lepo bodi!


  Nikola Zhivkovikj, dr. med.

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje