Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Prvi spolni odnos

Tema: Najstniška nosečnost, Varna spolnost

 • oo

  ooof

  ooof

  Objavljeno: 28 avg. 2022 23:41

  pozdrav,

  vceraj sva s fantom prvic imela spolni odnos oziroma to je blo tudi prvuc za mene. Blo je zabavno, ceprav sva mogla en cas poskusat ker sem bla zelo "tight" tam spodaj. potem sem vidla da sem fudi malo krvavela pa bolelo me je ko sem sedela. upam da je to normalno. 

  danes sva spet imela spolni odnos ampak brez kodnoma. sem par dni pred mentruacijo pa fantu tudi ni prislo kar upam da ne bi smelo vodit v nosecnost. ampak bi vseeno rabla neko potrditev oziroma nasvet za to. vem da ne bi smela brez kondoma ampak je pac tak prislo, kontracepcijo pa tuxi ne bi rada jemala ker imamo v druzini krvne srdke in res ne bi. rabka mi malo pomoci pri usmerjanju glede vsega tega, spolni odnos pa to ker je to vse novo za mene.

  hvala

 • Uredništvo

  Tinkara Srnovršnik

  Objavljeno: 29 avg. 2022 14:27

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena, manjša krvavitev z bolečino po prvem spolnem odnosu je običajna, tako da naj te ne skrbi. Če ne želiš jemati hormonske kontracepcije, se zaščitita z dosledno rabo kondoma, saj sicer tvegaš neželeno nosečnost - tudi če ni prišlo do izliva v nožnico. O možnostih kontracepcije, primerne zate, se pogovori s svojim ginekologom. Glede na to, da je do nezaščitenega spolnega odnosa že prišlo, v primeru izostanka menstruacije napravi test na nosečnost, ki ga lahko kupiš v lekarni ali drogeriji.

  Lep pozdrav.

  Tinkara Srnovršnik, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje