Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

prsi

Tema: Prehrana in gibanje, Telesna samopodoba, Telesno dozorevanje

 • ne

  nekdo

  nekdo

  Objavljeno: 24 maj 2022 13:57

   

  Dober dan. Stara sem 14 let in precej suha čeprav ne hujšam. Imam 37 kg, kar je pomoje malo za mojo starost. Menstruacijo sem dobila pred manj kot enim letom. Skrbi pa me, ker moje prsi niso dovolj velike niti za najmanjšo košarico, medtem ko imajo moje sošolke ali celo leto mlajše veliko večje prsi od mene. Skrbi me tudi ali mi bojo sploh še zrasle, ali pa bodo ostale tako majhne, da jih skoraj ni. Bi se dalo rast kako pospešit ali kaj naredit, da bi postale večje? In kaj je narobe, da tako zaostajam za vrstnicami?

   

  Hvala.

   

 • Sa

  Sabina

  Sabina

  Objavljeno: 25 maj 2022 09:20

  Pozdravljena. Jaz bom stara 20 let in imam 41kg. Ne sekiraj se glede prsi moje so tudi majhne lahko si nabaviš športni nedrček z blazinicami in bodo izgledale malo večje tako naredim jaz. Upam da sem ti pomagala. Lp

 • Uredništvo

  Lucija Gobov

  Objavljeno: 27 maj 2022 10:25

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  kakšna bo tvoja postava in koliko ti bodo še zrasle prsi, je odvisno predvsem od konstitucije, ki si jo podedovala. Podobna boš mami ali pa babicama, najverjetneje pa bo kombinacija posameznih lastnosti vseh.

  Glede na tvojo nizko težo, lahko pričakuješ, da bodo s pridobivanjem teže zrasle tudi prsi. Do takrat pa si lahko, če želiš za svojo boljšo samopodobo, pomagaš s podloženim modrčkom. Predvsem pa se ne obremenjuj z velikostjo prsi. Nekaterim so všeč majhne, drugim večje, ni pomembno.

  Lep pozdrav,

  Lucija Gobov, dr. med., specialistka pediatrije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje