Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Prsi

Tema: Prehrana in gibanje, Spolno zdravje

 • Za

  Zanima me

  Zanima me

  Objavljeno: 19 maj 2024 11:29

  Zdravo

  stara sem 13 let in prsa se mi razvijajo ze od tretjega razreda pa so zdaj enake kot v tretjem. Malo me skrbi ker vse moje vrstnice imajo vece pa celo leto ali dve mlajse. Moje prsi niso velike niti za najmanjso kosarico vendar top ki ga nosim moje prsi ne podpre dovolj. Nevem kaj naj naredim moje prsi so komaj da kej napete tisti kolobar okoli bradavick pa ima premer okoli 2cm. V vseh knjigah o odrascanju pise da prsa rastejo okoli 4 leta ampak moja so ze 4 leta enaka. 

  Sicer sm zelo majhna okoli 155cm visoka pa nevem ali sem premajhna za to starost. Nekje sm brala da bi mi mogl ze zdavnej dodajat rastni hormon ampak sm mami uprasala pa je rekla da bom se zrasla sm dvomim. Ko sm sla k zdravniku me je ocenil za 5-10 cm visjo kot sem in je bil kar malo presenecen koliko sm v resnici visoka. Ponavadi v enem letu nism zrasla vec kot 6 cm. Moji starsi so kar visoki mami ima 167 cm oci pa 178 cm in vsi v moji druzini so veliki okoli njune visine ali pa vecji. 

  Malo me skrdi da sm prepozno napisala ce mi morajo res dodajati rastni hormon. 

  Aja pa sicer treneram sodobni ples in sem bolj suha (ce spregledamo celulit) in imam veliko misic. Tezka sm okoli 46,6 kg kar je lazje od skoraj vseh mojih sosolk. 

  Ze v naprej hvala za odgovor 

  lp zanima me

 • Uredništvo

  Mateja Renko Koder

  Objavljeno: 20 maj 2024 18:29

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  glede na navedene podatke rasteš primerno in boš še zrasla. Pri vsakem dekletu se prsi razvijajo drugače. V tvoji starosti je predviden sistematski pregled, kjer lahko zdravnika bolj podrobno vprašaš o stvareh, ki te skrbijo.

  Lep pozdrav

  Mateja Renko Koder, dr. med., specialistka pediatrije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje