Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Prosim za pomoč

Tema: Zdravje in bolezni

 • Po

  Pomoč

  Pomoč

  Objavljeno: 10 avg. 2023 00:47

  Živijo,mislim da sem bolana da imam tumor v glavi glava me neprestalno boli vsak dan čutim da imam nekaj v glavi imam hude bolečine v glavi skos na enem mestu vsak dan moram vzeti tableto malo me popusti potem pa spet začne boleti pri zdravniku sm bila me ne jemlje resno imam občutek da imam nkj v glavi nevem kaj naj hvala za odgovor. Lp 

 • Po

  Pomoč

  Pomoč

  Objavljeno: 11 avg. 2023 08:22

  Sm pozabla omenit da imam te glavobole že dlje časa tablete moram pa vzeti vsak dan od 2 do 3 tablete imam tak občutek da sem bolana..čakam na odgovor...hvala

 • Ar

  Arči

  Arči

  Objavljeno: 11 avg. 2023 10:56

  Kako to misliš, da te zdravnica ne jemlje resno? Vprašujem zato, ker doslej nikjer takšne izkušnje še nisem doživel. Tako osebna zdravnica kot morebitni specialisti so to kar sem povedal jemali zelo resno.

  Moje laično mnenje je, da bi te zdravnica morala, če te seveda že ni, poslati na CT ali MR glave. To so dokaj zanesljive radiološke preiskave, na podlagi katerih zdravnik dobi vpogled na podlagi katerega lahko postavi diagnozo. 

  Če si bila na "slikanju" in so bile slike v mejah normale (če bi imela tumor bi slika to zagotovo pokazala) potem bi lahko bil vzrok stalnih bolećin v glavi nekje drugje. Bodi prepričana, da bo zdravnica ali kasneje specialist ugotovil vzrok bolečin. Zaupaj jim pa bo na koncu vse dobro.

  Glede jemanja tablet še samo naslednje, tablete niso bonboni, za uspešno terapijo je potrebna pravilna diagnoza, zato tablete jemlji samo po navodilih zdravnika. Da si ne boš naredila več škode kot koristi.

   

   

   

   

   

 • Po

  Pomoč

  Pomoč

  Objavljeno: 11 avg. 2023 13:41

  Seveda da sem bla od tega pa že nazaj 5 let 2018, sm imela drugačne bolečine kot zdej        zdej me pa drugače glava boli in se mi vrti vmes se lahko kj naredilo v teh letih zdravnica pa zapisuje samo tablete imam pa algominal za bolečine lahko dnevno 3 tablete vzamem..

 • Uredništvo

  Miljen Vidaković

  Objavljeno: 11 avg. 2023 22:11

  Odgovor svetovalca:

  Zdravo.

  Arči, povedal si kar nekaj dobrih nasvetov. 

  Sicer pa tako... tako splošnemu vprasanju težko bolj natančno odgovorim. Bil bi potreben daljši pogovor, vključeval bi veliko vprašanj, katera bi zahtevala natančne odgovore. Glavabol je ena tricky zadeva, velikokrat razloga zanj zdravniki ne najdejo, ampak ga oseba sama najde z vodenjem dnevnika glavobolov in natančnim spremljanjem svojega stanja.

  Glede na napisano ti lahko dve zadevi napišem- če imas tako velike težave s tem, pojdi ponovno k zdravniku. Če meniš, da nima posluha zate, pojdi samoplačnisko nevrologu. Drugi predlog- obstaja dobro znan in kar pogost glavobol, ki nastane zaradi pretirane rabe zdravil proti bolečini. Tako da vsaj teden dni se odklopi od telefona, računalnika, nezdrave hrane in če te začne glava boleti počivaj in samo če bo groooozno bolelo vzemi tableto. Tak ukrep ponavadi kar hitro ustavi to vrsto glavobola.

  Lep pozdrav,

  Miljen Vidaković, dr. med, specialist družinske medicine

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje