Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Prosim pomagajte, menstruacija

Tema: Telesno dozorevanje

 • He

  Help_pleass_369

  Help_pleass_369

  Objavljeno: 11 jun. 2022 18:03

  Živijo!

  1.) Bom kar začela, v glavnem stara sem 12,5. Naj bi dobila prvo m novembra in potem je za pol leta izginila in sem jo spet dobila maja in zdej je spet nimam! Res ne vem kaj še dogaja. Ali temu lahko sploh rečeš da imaš m če je večkrat nisi  imela kakor pa si jo. Ker moje prijateljice, sestrične imajo že od prvega dne redno in res ne razumem. Ker moja mami je teto s Krvavca dobila pri 15 in ali je kakršna koli možnost da je to le "pred" menstra? Da bom pravo dobila čez 2 leti, to se je zgodilo tudi meni eni sosolki.

   

  2.)Potem zanima me če je res da po menstruaciji več ne raste ker sem visoka 167 in res hočem še rasti, ampak mami se je zgodilo da je nehala, če vam kaj pomaga višina moje mame: 165 višina oceta: 192

  Lp, Help_pleass_369❤️❤️❤️

  Prosim čim prej odgovorite, hva vam resssss!!!!! 

   

 • Uredništvo

  Anita Jagrič Friškovec

  Objavljeno: 13 jun. 2022 09:05

  Odgovor svetovalke:

  1. menstruacija je lahko od samega začetka redna, lahko pa tudi ni, oboje je normalno. Če je šlo za krvavitev, je bila menstruacija. Pri tvojih letih se ni potrebno zaradi tega nič vznemirjati; v veliki večini primerov se ciklus uredi v nekaj letih.

  2. potem, ko dekle dobi menstruacijo, se rast res zelo upočasni in ustavi. Večina jih ne zraste več kot nekaj cm, nekatere pa zrastejo več. Morala bi videti tvojo rastno krivuljo, da bi bolj natančno vedela. Sicer pa lahko delno presodiš tudi sama - koliko si zrastla od prve menstruacije do sedaj.

  Anita Jagrič Friškovec, dr. med., specialistka šolske in urgentne medicine

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje