Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

(prosim da skrijete celo vprasanje)

Tema: Motnje hranjenja, Samomor, Samopoškodbe

 • pe

  petra1244

  petra1244

  Objavljeno: 07 apr. 2024 10:14

  Vsebina je skrita.

 • Uredništvo

  Patrik Senica

  Objavljeno: 08 apr. 2024 22:33

  Odgovor svetovalca:

  Pozdravljena,

  prebral sem tvoj zapis, ki me je res ganil. Vidim kako hudo ti je kljub vsemu trudu, ki si ga vložila v to, da bi se počutila bolje in da bi se tvoje stanje izboljšalo. Sicer sem vesel, da si se v preteklosti že zaupala različnim ljudem, ki so ti blizu in ki so ti pomagali pri iskanju pomoči, kljub temu pa ta ni bila v takšno uteho, kot si upala da bo.

  Strokovno pomoč si sicer že dobila, predvsem s strani psihologinje, ki jo obiskuješ, zdaj pa je žal odsotna. V obupu čutiš potrebo po hospitalizaciji, čeprav si je ne želiš, saj doživljaš, da sama ne boš zmogla. Napisala si, da ti je mama prvič pomagala, zato mislim, da bi bilo najbolje, če bi se ji zaupala in jo prosila za pomoč. Takrat te je razumela in poskrbela, da si hitro prišla do psihologinje. Zdi se mi lepo, da so ti po tistem dogodku kupili psa, saj to kaže na to, da te imajo v tvoji družini radi in jim ni vseeno zate. Je pa res, da se starši včasih ne znajdejo najbolje, kadar imajo njihovi otroci težave. Mnogi imajo tudi občutke krivde, kadar otroci doživljajo stiske in ne znajo prav ravnati. Zato so pogovori, ki temeljijo na zaupanju lahko v obojestransko pomoč.

  Če meniš, da se tokrat z mamo ne moreš pogovoriti, pa ti prilagam nekaj kontaktov, na katere se lahko obrneš za pogovor z usposobljenimi strokovnjaki, kadar boš v stiski: TOM Telefon (116 111), ki je na voljo vsak dan med 12. in 20. uro in pa klepet v živo s psihologom na portalu #To sem jaz, tukaj pa lahko preveriš, kdaj bo na voljo. Vedno, ko boš v večji stiski ti bo že pogovor sam v veliko pomoč, saj te bo vsaj deloma razbremenil. Zato so kontakti, ki sem jih priložil zelo koristni. Dobro je tudi, da si pristopila tudi do profesorice v šoli. Prepričan sem, da ti bo tudi ona ponudila ustrezno pomoč in podporo.

  Omenjaš pa tudi težave z anoreksijo. Glede na to, da te je prvikrat zdravnica kar na hitro odslovila, bi bilo dobro, da se še enkrat obrneš na osebno zdravnico, da dobiš ustrezno pomoč še glede tega. Fizično in psihično zdravje sta namreč tesno povezana in se dopolnjujeta.

  Res upam, da se še oglasiš, če boš imela kakršnokoli vprašanje. Vedno bomo tukaj zate in ti pripravljeni pomagati.

  Patrik Senica, dipl. psiholog

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje