Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

promi

Tema: Razmišljam in imam stališča, Spolni odnosi in spolno življenje, Varna spolnost

 • Ti

  Tinka

  Tinka

  Objavljeno: 21 apr. 2022 13:34

  na internetu sem našla da ginekologi priporočajo pacientkah ki gredo na študentsko izmenjavo in so na tabletkah da je možno, da bodo na izmenjavi še našle nekoga za na larifari in da priporočajo uporabo kondomov še. Kaj ni takšno spolno obnašanje po domače že promiskuiteta? Zakaj takšnega tveganega obnašanja potem ne odsvetujejo? Ker vedo, da tega se itak ne da preprečiti? Čemu tak pogovor zdravnika? Nekateri so napisali da s takšnim pogovorom zdravnica še dodatno "spodbuja" takšno vedenje?

 • Uredništvo

  Tinkara Srnovršnik

  Objavljeno: 22 apr. 2022 06:44

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  se strinjam, da gre vsekakor za tvegano vedenje, seveda pa sta na koncu odločitev in odgovornost na posamezniku. V kolikor se posameznik odloči za takšno vedenje, pa je vsekakor smiselno in potrebno uporabiti kondom.

  Lep pozdrav.

  Tinkara Srnovršnik, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

 • Ti

  Tinka

  Tinka

  Objavljeno: 22 apr. 2022 09:01

  samo zakaj se zdravnica predhodno pred odhodom na npr. izmenjavo pogovori o tem s svojimi pacientkami? Vem, da ginekologi skrbijo za preventivo, to vem. Je  potem takšno vedenje res tako razširjeno in normalno v družbi, da je potreben predhodno pogovor o tem prav? Pač nekateri so rekli da s takšnim pogovorom se takšno početje še spodbuja? ker nekateri so rekli, da za njih takšno vedenje ni "normalno" in ok.  Vem, da je to odločitev vsake posameznice, ampak je morda vseeno odvisno kako zdravnik komunicira? 

 • Uredništvo

  Tinkara Srnovršnik

  Objavljeno: 22 apr. 2022 11:56

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  razlogov, zakaj se omenjena zdravnica s svojimi pacientkami pogovarja o teh temah, ne morem komentirati- mogoče so jo k temu privedle izkušnje z drugimi pacientkami v preteklosti? Ne strinjam se, da tovrstni pogovori vodijo do tveganega spolnega vedenja, ki ga omenjaš - kot že rečeno, je to odločitev in odgovornost vsakega posameznika.

  Lep pozdrav.

  Tinkara Srnovršnik, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

 • Ti

  Tinka

  Tinka

  Objavljeno: 22 apr. 2022 14:02

  Starši so rekli, da se je včasih tem reklo po domače promiskuiteta, danes očitno ne  ker je to bolj normalno in oz. se zavija v celofan? 

 • Uredništvo

  Tinkara Srnovršnik

  Objavljeno: 25 apr. 2022 11:36

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  pojem "promiskuiteta" obstaja od nekdaj in ni povezan zgolj s študentskimi izmenjavami, kakršnokoli nadaljnje razpravljanje o spremembah v družbi danes pa presega namen te (ginekološke) svetovalnice. Predlagam, da svoja razmišljanja deliš s kakšnimi sociologi, filozofi, antropologi oz. podobnimi profili.

  Lep pozdrav.

  Tinkara Srnovršnik, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje