Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Pritisk

Tema: Zdravje in bolezni

 • L

  L

  L

  Objavljeno: 04 sep. 2023 20:03

  Pozdravljeni, jaz imam težave z nizkim pritiskom. Že ko sem bila otrok se mi je pogosto zvrtelo, ko sem se naglo vstala, tudi temnilo se mi je pred očmi. Zadnje čase me te težave še posebej motijo, ker sem še bolj omotična in vrtoglava kot ponavadi. Strah me je, da bi se mi na neprimernem mestu močno zvrtelo in bi padla in se poškodovala. Starši vedo za moje težave, na sistematskem pregledu so mislili, da je vzrok za moje vrtoglavice slabokrvnost. Pregledali so kri in vse je bilo v redu. Zdaj sem si začela meriti pritisk in sem ugotovila, da bi lahko bila omotična zaradi niskega pritiska. Večino časa je 90/60. Vem, da se nizek pritisk ne zdravi, zato bi si ga rada naravno zvišala. Kave ne pijem, slana hrana pa tudi ni najbolj zdrava, čeprav sem slišala, da zvišuje pritisk. Ne vem več kaj naj, ker se počutim premlado za take težave z zdravjem. Vesela bom kakršnegakoli nasveta. Hvala in lep dan

 • Uredništvo

  Miljen Vidaković

  Objavljeno: 07 sep. 2023 07:58

  Odgovor svetovalca:

  Zdravo.

  Vseeno lahko poizkusiš z nekaj bolj slane hrane, včasih kaj sladkega tudi pomaga. Seveda, zelo pomembno je da imaš redne manjše obroke hrane - lahko na nekaj ur ter spiješ vsaj kakšen liter tekočine.

  Vsekakor je kraljica dobrega počutja telesena dejavnost. Če boš v dobri formi, potem boš veliko lažje prenašala simptome nizkega pritiska.

  Miljen Vidaković, dr. med, specialist družinske medicine

 • L

  L

  L

  Objavljeno: 07 sep. 2023 13:47

  Najlepša hvala za odgovor. Lep dan

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje