Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

pri menstrualnih krčih mi nič ne pomaga!

Tema: Telesno dozorevanje

 • bo

  bolečina

  bolečina

  Objavljeno: 08 feb. 2024 11:24

  Dober dan. Imam eno težavo, ki postaja vedno bolj težavna. Menstruacijo sem prvič dobila pri 12 letih in še nisem imela na začetku sploh nekih bolečin itd. po enem letu menstruacije mi je izostala za 6 mesecev in sem šla h ginekologinji, tam sem dobila neke praške, ki sem jih jemala nekaj dni, da se mi je menstruacija uravnovesila nazaj. Zdaj jo imam redno ampak po tem, ko sem jemala te praške imam neznosne krče. Ne vem kaj je narobe. Že, ko dobim menstruacijo prvič v mesecu in krvavih 5 minut imam že krče kar je malo noro po mojem mnenju, nič mi ne pomaga, niti termofor, niti počitek kaj šele zeliščni čaji, tudi telovadba ne zdaj še mi protibolečinske tablete ne pomagajo več. To je po mojem mnenju že preveč. Nazadnje sem pri menstrualnih krčih vzela protibolečinsko tableto Macrobalans in je bilo samo še hujše, bolečine so bile tako hude, da sem nepremično ležala 20 minut na postelji in se zvijala od bolečin, nisem morala prijeti niti svinčnia v roke. Potem je se nekako umirilo ampak imam občutek, da imam bolečine vsako menstruacijo hujše. Najsrečnejši človek na svetu sem, ko nisem v tistem tednu v mesecu, ko nimam menstruacije, ker nimam bolečin. Nekih lekadolov pa nekih močnih tablet pa mi mama ne upa dajati, saj so premočne itd. je to normalno, da mi nič ne pomaga pri bolečinah? Kako jih naj sploh umirim, če nič ne pomaga? Velikokrat mi je tudi slabo med menstruacijo včasih tudi bruham.  

  Lep pozdrav

 • Uredništvo

  Tinkara Srnovršnik

  Objavljeno: 09 feb. 2024 13:34

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  pomembno je, da protibolečinske tablete, kot so npr. Nalgesin, Naprosyn, Brufen, ipd., vzameš pravočasno, torej še preden se bolečina res razplamti. Običajno boleče menstruacije postopno izzvenijo, pogosto vzroka ne najdemo, v hujših primerih pa lahko pomaga hormonska kontracepcija.

  Lep pozdrav.

  Tinkara Srnovršnik, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje