Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Preveč kg

Tema: Odnosi v družini, Prehrana in gibanje

 • ba

  bajsa

  bajsa

  Objavljeno: 20 mar. 2022 11:48

  Pozdravljeni sem 15letna punca z 20+ kg preveč. Odločila sem se da moram nekaj narediti iz sebe. Nimam dobene motivacije doma me ne podpirajo skoraj vsaki dan jemo nezdravo hrano bonfri, hrenovke..... večkrat sem že rekla če bi lahko bolj zdravo jedli se mogoče gibali amapk doben ni za. Nevem kako kje naj začnem kje naj dobim motivacijo.  Hvala za odgovor

 • Uredništvo

  Doroteja Vodopivec

  Objavljeno: 21 mar. 2022 17:43

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena.

  Žal ti moj odgovor ne bo najbolj po godu, vendar najmočnejša motivacija je tista, ki jo boš imela sama. Ko se boš sama odločila da je dovolj in da nekaj moreš spremeniti, boš. 

  Ker pa je vsak začetek težak, ti priporočam, da morda najdeš kakšno prijateljico, s katero bi za začetek hodila na kakšen sprehod. Poskusi, da se vsaj malo gibaš. Na spletu se ti ponuja tudi ogromno predlogov kako se prehranjevati zdravo. Če imaš možnost, si lahko poiščeš tudi kakšnega svetovalca preko spleta, ki ti bo nudil kakšne napotke pri prehrani. 

  Ampak najprej, pa se boš morala sama odločiti, da to resnično želiš, ne glede na to, kaj bodo rekli drugi. Bodi prepričana vase in v to kar zmoreš. 

  Imaš to. 

  Le pozdrav,

  Doroteja Vodopivec, mag. psihologije

 • Te

  Telovadka

  Telovadka

  Objavljeno: 22 mar. 2022 09:15

  Mogoče bi bilo lažje, da ti pri tem pomaga osebni zdravnik, sproti preverja tvoj napredek in duševno zdravje, da ne obupaš obenem pa ne padeš v kakšno motnjo hranjenja. Začetek je vedno težek in rezultati ne pridejo vedno takoj. Lahko začneš hoditi k fitnes trenerju, ki ti pomaga pri motivaciji, izmeri tvoje mere, se s tabo pogovori ... meni je to pomagalo, da sem šla izven cone udobja, saj je težko vse sam. 

  Če se ti gre bolj za zdravje in dobro počutje pa se lahko pridružiš kakšni vodeni vadbi, greš na sprehod, za začetek bel kruh zamenjaš s pšeničnim, koruznim, zmanšaš porcije, namesto sladkarij spiješ limonado, poješ sadje, pišeš dnevnik misli.

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje