Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Prepis v Prvo ali Drugo Mariborsko Gimnazijo

Tema: Odnosi s prijatelji in vrstniki, Samopoškodbe, Učenje

 • Ya

  Yasmeen

  Yasmeen

  Objavljeno: 18 nov. 2023 00:41

  Vsebina je skrita.

 • Uredništvo

  _izbrisan uporabnik_

  Objavljeno: 24 nov. 2023 12:11

  Odgovor svetovalca:

  Pozdravljena.  

  Hvala, ker si delila svojo zgodbo z nami. Razumem, da trenutno doživljaš težke čase in zelo dobro je, da iščeš rešitve. Razumem, da želiš spremeniti šolo in znova začeti v Mariboru, kjer bi se počutila bolj vključeno in bi imela več prijateljev. Tvoja želja po menjavi šole in iskanju novega začetka je razumljiva, še posebej, če čutiš, da bi to lahko pozitivno vplivalo na tvoje duševno zdravje. Tvoji dosežki in prizadevanja v šoli so pohvalni in veseli me, da si izboljšala ocene in se aktivno vključuješ v tekmovanja ter druge dejavnosti. To kaže na tvojo moč in željo po napredku. Pohvala za tvoj trud!

  Kar zadeva menjavo šole, bi bilo koristno, da najprej na mariborski gimnaziji pri šolski svetovalni delavki preveriš, ali sploh imajo prosto mesto za vpis in ali je vpis še možen. Nato pa lahko s svojo terapevtko naredita načrt za prehod na novo šolo. V zvezi z jezikovnimi težavami se spomni, da napredek včasih zahteva čas. Razmišljaj o možnostih za dodatno pomoč pri jezikovnih predmetih in se obrni na sošolce za podporo. Pomoč lahko poiščeš tudi preko spleta, od dijakov v višjih letnikih (tutorstvo), pa tudi izven šole – Ljudska univerza, mladinski center… Ne pozabi, da imaš v sebi moč, da narediš spremembe in da si vredna ljubezni in podpore. Če imaš še kakšna vprašanja ali potrebuješ dodatno pomoč, smo tu zate.

  Lepo te pozdravljam,

  Urška Stepišnik, dipl.m.s. in mag. prof. socialne pedagogike

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje