Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Prepis na kozmeticno v lj

Tema: Moj poklic, moja prihodnost

 • xx

  xx

  xx

  Objavljeno: 03 mar. 2024 19:33

  Pozdravljeni, jaz obiskujem srednjo solo v nm in sicer 1letnik, program medijski tehnik. rada bi pa se prepisala na kozmeticno solo v lj in sla v dijaka, sicer sem v soli dobra in vem da je kozmeticna tezja sola vendar me ta sola zelo zanima ze od zmeraj. se spalaca prepisati? 

 • Uredništvo

  Ana Boršič

  Objavljeno: 05 mar. 2024 17:22

  Odgovor svetovalke:

  Lepo pozdravljena,

  pišeš, da obiskuješ srednjo strokovno šolo, program medijski tehnik. Želiš se prepisati na srednjo zdravsteno šolo v Ljubljani, smer kozmetični tehnik. Nisi prepričana, če se je smiselno prepisati.

  Dejstvo je, da sta oba programa del srednjega strokovnega izobraževanje. To pomeni, da so vsaj pričakovani rezultati pri splošnih predmetih podobni.Težko govorimo o tem, da je kakšna šola "lažja" oz. "težja"seveda pa ima vsako področje svoje specifike pri  strokovnih predmetih. Posamezniki, ki imajo več izkušenj z medijskim področjem se bodo morda bolje znašli na medijski šoli. Nasprotno pa se bodo tudi tisti, ki imajo več izkušenj s kozmetičnim področjem, lažje znašli na kozmetični šoli. Želim ti sporočiti le, da razmisli o tem, katero področje/hobiji so ti bližji. Morda razmisliš in zapišeš seznam hobijev, reči, ki te zanimajo in jih poskušaš povezati s smerjo šole. 

  Zakaj se nisi za vpis na kozmetični program vpisala ob koncu šolskega leta? Zaradi omejitev vpisa ali česa drugega? Kaj misliš, da te bremeni v trenutni situaciji? Zakaj si si premislila? Je tvoja odločitev, ali je nanjo vplival kdo drug? 

  Dejstvo je, da smo lahko uspešnejši na področju, ki nam je bolj zanimivo. Osebno bi raje razmislila o razlogih in možnih pozitivnih odzivih ob spremembi šole. Dobro pa je vedeti, da boš ob prepisu morala opraviti tudi diferencialne izpite. Več informacij dobiš tukaj. Svetujem ti, da kontaktiraš šolsko svetovalno službo željene šole. 

  Si se pogovorila s svetovalno službo, ki jo trenutno obiskuješ? Kaj pravijo tvoji najbližji? Boš lahko pustila prijatelje in se vključila v novo okolje? Kateri poklic si želiš opravljati?

  Svetujem ti, da premisliš, se pogovoriš in nato sprejmeš odločitev. Verjamem, da boš storila pravo stvar.

  Vse dobro in srečno!

  Ana Boršič, mag. prof. pedagogike

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje