Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Prepis is srednje računalniške na gimnazijo

Tema: Moj poklic, moja prihodnost

 • Ku

  Kunac

  Kunac

  Objavljeno: 24 maj 2023 19:29

  Vprašal bi, če bi bil prepis is 1. Letnika srednjega računalniškega programa v gimnazijo za naslednjo šolsko leto v 2. letnik bil sploh možen. Rad bi izpolnil gimnazijo, saj se še mislim šolati naprej.

 • Uredništvo

  Mojca Lapi

  Objavljeno: 25 maj 2023 22:16

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljen, 

  Prepis načeloma je možen, če seveda imajo v programu prosto mesto. Bi pa vsekakor moral nadoknaditi zamujene predmete, kar je dokaj velik zalogaj ob prehodu iz srednje strokovne šole na gimnazijski program. V tem primeru ti svetujem, da kontaktiraš svetovalno službo, se pozanimaš o možnostih in ti bodo razložili vse pogoje. 

  Je pa tudi res, da se lahko v vsakem primeru šolaš naprej. Po zaključenem tehniško-strokovnem programu imaš poklicno maturo, ki ti dovoljuje vpis na programe višje in visoke šole. Poklicno maturo pa lahko tudi nadgradiš, in sicer: s petim predmetom in tako dobiš možnost še za vpis na nekatere univerzitetne programe ali z maturitetnim tečajem, ki ga zaključiš s splošno maturo, kar ti omoči vpis na vse univerzitetne študije. 

  Pomembno je torej vedeti, na kateri študijski program bi se rad vpisal in nato preverit pogoje. To ti lahko pomaga tudi vaša šolska svetovalna delavka, lahko pa kar tukaj postaviš vprašanje. 

  Želim ti veliko uspeha.

  Mojca Lapi, mag. prof. pedagogike

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje