Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Potreba po fantu

Tema: Čustva, Odnosi s prijatelji in vrstniki, Razmišljam in imam stališča

 • ae

  aesthetic2010

  aesthetic2010

  Objavljeno: 15 mar. 2022 17:35

  Pozdravljeni!

  Stara sem šele 11 let. In še zelo slabo počutim ko vse govorijo da imajo fanta. Zelo rada bi ga tudi sama imela. Kaj naj storim če pa mi noben ni všeč?

 • Kr

  Krena

  Krena

  Objavljeno: 16 mar. 2022 16:13

  Nič se ne sekiraj, bo že prišel čas, ko boš našla ljubezen. 

 • Gu

  Guns and roses

  Guns and roses

  Objavljeno: 16 mar. 2022 16:45

  Živijo, 

  Mlada si še in nič ni narobe s tem da nimaš fanta. Niti ni nujno da ga imaš. Svetujem ti da se posvetiš sebi in se ne oziraš na druge :). Časa za fante bo še več kot dovolj zato ne skrbi.

 • Uredništvo

  Ana Lampret

  Objavljeno: 17 mar. 2022 14:10

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena.

  Če sem te prav razumela, se počutiš kot da nekaj zamujaš, ker nimaš fanta, medtem ko ga druge punce že imajo. Popolnoma razumljivo je, da si želiš biti podobna ostalim in biti vključena v pogovore o fantih. Vidiš lahko, kako druge uživajo ob svojih fantih in se sprašuješ, zakaj se ti to še ni zgodilo.

  Pridružujem se tvojim vrstnikom, ki ti pravijo, da se ne rabiš obremenjevati s tem, da nimaš fanta. Razumem pa, da je zelo težko enostavno prenehati se obremenjevati s tem, ko imajo tvoje prijateljice že nekoga in se počutiš izključeno. Biti v razmerju s partnerjem je zagotovo lahko precej prijetno, vendar prinaša tudi dosti odgovornosti. Druženje s fantom ti lahko vzame velik del tvojega prostega časa, ki ga imaš posledično manj za druženje s prijatelji in ukvarjanje s hobiji.

  Zveza z nekom zahteva trud in vztrajnost, tudi ko imaš slab dan. Ker gre v razmerja veliko našega časa in truda, je dobro, da ti je oseba, s katero si v razmerju, res všeč. Tako se splača počakati na nekoga, ki ti bo res pri srcu in s komer se boš res dobro razumela. 

  Kljub temu, da sama še nisi imela izkušnje s fanti, se lahko vključiš v pogovor o fantih (npr. s spraševanjem za nasvete, dajanjem opore v primeru konfliktov). Če imaš to možnost, se lahko poskusiš družiti s tistimi prijateljicami, ki prav tako še nimajo fanta oz. niso tako usmerjene na iskanje partnerja.

  To je lahko tudi priložnost, da ugotoviš, kako dobra družba si lahko sama sebi. Poskusi kakšen nov hobi, ki si si ga že dolgo želela poskusiti in ga lahko izvajaš sama brez drugih (npr. slikanje, tek, poslušanje glasbe). Morda boš ugotovila, da je biti sam lahko zelo prijetno in bo tudi čakanje "princa na belem konju" lažje.     

  Upam, da sem ti s svojim odgovorom lahko kako pomagala.

  Lepo bodi.

  Ana Lampret, mag. psihologije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje