Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

potenca

Tema: Spolni odnosi in spolno življenje

 • ja

  jali

  jali

  Objavljeno: 19 feb. 2022 18:46

  zdravo. v članku sem prebrala naj bi bil moški najbolj potenten okrog 18. leta in ženske naj bi najbolj uživale v spolnosti okrog 35. leta in da se je tukaj narava poigrala malo. Samo kaj ni tako, da oboji in moški in ženske so na fizičnem vrhuncu med 18. in 25. letom in potem začne to upadati, psihološko se pa človek lahko bolje spozna kasneje v življenju in so te razlike med moškimi in ženskami posledica tega da na moško spolnost se gleda iz biološkega stališča, žensko pa iz psihološkega oz. tega stališča, kdaj bolje pozna svoje telo? Ali je dejansko nekaj na tej teoriji, da ženske in moški dosežejo vrhunec različno? kdaj je moški najbolj potenten?

 • Uredništvo

  Matej Breznar

  Objavljeno: 19 feb. 2022 18:46

  Odgovor svetovalca:

  Pozdravljena,

  Človeška spolnost je zelo raznolika in različni ljudje "dozorijo" ali "se odkrijejo" v različnih starostih. Marsikdo se s temi starostnim okvirji ne bi strinjal.

  Na koncu je važna le varna spolnost in uživanje.

  Lep pozdrav,


  Matej Breznar, dr. med., specializant infektologije

 • ja

  jali

  jali

  Objavljeno: 19 feb. 2022 18:47

  samo je res naj bi bil pri moških bolj v ospredju fizični vidik, moč, eksplozivnost, pri ženskah pa psihološki oz. poznavanje svojega telesa ali je to bolj družbeni konstrukt?

 • Uredništvo

  Brane But

  Objavljeno: 19 feb. 2022 18:49

  Odgovor svetovalca:

  Draga spraševalka!

  Sprašuješ o razlikah v doživljanju spolnosti med moškim in žensko. Odgovor o tem je pravzaprav zajet že v tvojem vprašanju.

  Obstajajo določene razlike v doživljanju spolnosti med moškim in žensko. Razlike so po eni strani pogojene zaradi bioloških razlik med spoloma, po drugi strani pa so pogojene zaradi družbenih konstruktov, stereotipov o razlikah med moškim in žensko. Moški bi naj doživljal spolnost bolj telesno, ženska pa ob tem tudi čustveno. Seveda pa obstajajo med ljudmi velike individualne razlike. Lahko pa rečemo, da teh razlik ni v doživljanju spolnosti med partnerjema, ki sta v čustveni zvezi, ki se ljubita.

  Če te to vprašanje bolj zanima, si lahko prebereš zanimivo diplomsko nalogo o razlikah v doživljanju spolnosti med moškim in žensko, in sicer na naslednji povezavi:
  http://dk.fdv.uni-lj.si/dela/Sarbek-Manja.PDF

  Brane But, univ. dipl. psiholog

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje