Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

ponovno hujšanje

Tema: Prehrana in gibanje, Zdravje in bolezni

 • li

  li2

  li2

  Objavljeno: 15 nov. 2022 11:04

  Par mesecev nazaj sem lahko shujšala za 5kg kar tako, v parih tednih (2-3 tedne), malo manj sem jedla, spuščala obroke, nisem se pa nič gibala in nič telovadla. Nato sem se kr naenkrat zredila nazaj za 5kg (mogoče sem pojedla več nezdrave hrane, a še vedno ne veliko, in zredila sem se kr v 2 dneh.. in zdaj sem na isti teži spet in zdej delam vse da bi spet prišla do tiste teže, ki sem bila, sepravi 42kg. Spet delam isto, spuščam obroke... s tem da zdaj jem odvajala vsak dan + še nek magnezij, ki naj bi tut pomagal pri odvajanju. A moja teža noče in noče dooool!!! Samo 1kg je šlo!! Obupana sem, nevem kaj naredit. Moj itm je bil prej nekje 17,2, zdaj je pa 18 pa še neki!!! Grozno mi je, kaj lahko nardim? Zakaj teža noče it več dol?

 • So

  Sovica

  Sovica

  Objavljeno: 15 nov. 2022 15:55

  Hej,

  Razumem te vem kako je prvo hočem da se zavedaš da smo vsi poplni na svoj način.zdaj a k pomočki ker vem kako je ko ti vsi rečejo da si prfekten ampak ti ac nočeš biti tak.:

  1.Poiskusi jesti vse obroke.

  2.Poiskusi se izogbiati sladkim pijačam in sladkarijam.

  3.Poiskusi se mogoče več gibat.Napirmer pojdi na sprehod.

  4.NE ISPUŠČAJ OBROKOV PROSIM! 

  5.popolna si takšna kot si!

 • Uredništvo

  Lucija Gobov

  Objavljeno: 17 nov. 2022 10:59

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  nekako je logično, da tvoja teža noče več dol. Tvoje telo se bori, da se teža ne bi nižala, saj si že zdaj zelo na spodnji meji še primerne prehranjenosti, če ne že v območju podhranjenosti. ITM 17,2 za 20 letno dekle pomeni podhranjenost. S tem, ko hočeš hujšati, povzročaš hude strese svojemu telesu in psihi, kmalu se bo to poznalo na slabšem zdravju, slabem počutju. Odvajala ti bodo prav kmalu povzročila zdravstvene zaplete.

  Ali si tega res želiš? Če je tvoj odgovor »da«, razmisli o morebitnih globljih vzrokih tvojega nezadovoljstva z življenjem, in če sama ne boš zmogla razrešiti problemov, poišči pomoč. Lahko tudi ponovno pišeš na naš forum.

  Vse dobro ti želim.

  Lucija Gobov, dr. med., specialistka pediatrije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje