Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

ponovni vpis v gimnazijo

Tema: Moj poklic, moja prihodnost, Učenje

 • ir

  iris111

  iris111

  Objavljeno: 27 jan. 2023 16:11

  Pozdravljeni.

  Stara sem 24 let in sem se zaradi zdravstvenih in drugih težav po 2. letniku gimnazije izpisala iz šole. Zdaj sem zdrava, imam voljo za učenje in tudi študij kasneje. Lani sem poskusila delati izredno, vendar je zelo težko, saj moraš vso snov predelati sam. Razmišljam ali bi se se lahko septembra vpisala v 3. letnik redno, je to možno in ali bi bilo zelo čudno pri moji starosti? Res sem obupana, ne vem kaj naj storim, a zelo si želim končati, drugi izredni programi pa me ne zanimajo.

  Hvala za odgovor.

  Lep pozrav, iris

 • Uredništvo

  Nives Laul

  Objavljeno: 09 feb. 2023 09:58

  Odgovor svetovalke:

  Iris, pozdravljena.

  V redno izobraževanje se lahko vpišeš ne glede na starost, dokler enkrat ene srednje šole ne zaključiš, zato ti predlagam, da po možnosti vpisa v 2. letnik vprašaš na svoji nekdanji gimnaziji (ali kakašni drugi gimnaziji, ki ti je blizu).

  Sicer ni vsakdanje, da imaš 24- letnega sošolcav drugem letniku, a verjamem, da te bodo sošolci sprejeli, če boš odprta in pokazala interes in motivacijo. Marsikomu, ki ga muči pomanjkanje motivacije za šolo, lahko s svojimi izkušnjami tudi pomagaš, da vztraja.

  Če se ne boš uspela vpisati v redno šolo, ti svetujem, da raziščeš, katera izmed ustanov, ki gimmazijo izvajajo za odrasle, ima največ pouka v razredu in tam poskusiš ponovno. Če boš ugotovila, da je vendarle pretežko, pa razmisli o opciji kakšne strokovne šole, ki ti omogoča vpis naprej na smeri študija, ki te zanima.

  Želim ti uspešen vpis in zaključek šole.

  Nives Laul, univ. dipl. psihologinja

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje