Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Ponoči ne morem spati

Tema: Spanje, Stres in anksioznost, Zdravje in bolezni

 • Pi

  Pina

  Pina

  Objavljeno: 11 jan. 2023 04:50

  Pozdravljeni

  Obračam se na vas ker ne vem več kaj storiti. Sesaj že 4 noči zapored ponoči sploh ne morem zaspati v posteljo grem ob 22:00 ali 22:30 to je 9 ur ali 8 ur in 30min spanja na moč zame ravno prav da se spočijem od vseh obveznosti ki jih imam. Telefon odložim že ob 20h in ga več ne pogledam do naslednjega dne. Ko ponoči ne spim se tudi v šoli ne morem zbrati podnevi nimam časa spati ker imam obveznosti za šolo ko pridem domov. Ali bi bilo možno da ne morem spati zaradi tega ker imam polno skrbi namreč moja zdravnica mi je izdala pred 1 mesecem napotnico za gastroskopijo ker me je bolel želodec skoraj 2 meseca pred 1 mesecem mi je povečala tablete nolpaza 40mg in se je stanje ixboljšalo problem pa je ta pri tem pregledu ker se bojim že same ordinacije pregleda pa še bolj moj oče je bil že enkrat na tem pregledu in sem ga malo povprašala in je rekel da niti trzniti ne smeš ko ti delajo ta pregled drugače ti poškodujejo lahko notranje organe jaz seveda na tem pregledu ne bom morala biti pri miru saj ga me je preveč strah ali bi bilo možno da zaradi tega straha ponoči ne morem spati ker se preveč obremenjujem in razmišljam kaj vse bi šlo lahko narobe in kaj vse se lahko zgodi.

  Upam da sem napisala razumljivo.

  Lp

 • Uredništvo

  Nikola Zhivkovikj

  Objavljeno: 11 jan. 2023 14:22

  Odgovor svetovalca:

  Živjo!

  Seveda je lahko spanec slabši zaradi strahu, oz skrbi. Če je ta pregled edina strasna stvar v tvojem življenju trenutno, je potem lahko že samo zaradi tega. Sicer, lahko se na ta način pozna tudi če imaš več manjših stresov.

  Glede pregleda pri gastroenterologu ne rabiš biti tako zaskrbljena! Zdravnik bo najprej opravil pregled in se bo potem odločil katero preiskavo moraš opraviti, da lahko postavi diagnozo. Predvidevam, da je ta, ki te skrbi gastroskopija. To je preiskava, kjer ti s kamero, ki je vgrajena v eni cevčici grejo v želodec. Je res, da je preiskava neprijetna, vendar ni res, da če se premakneš, da ti bodo poškodovali notranje organe. Žal je kdaj nujno opraviti to preiskavo, da lahko postavimo diagnozo. Če ti je pa res tako stresno, vprašaj zdravnika, če ti lahko dajo pred preiskavo kakšno zdravilo, da te pomiri. 

  Upam, da bo z želodcem vse v redu!

  Lepo bodi!

  Nikola Zhivkovikj, dr. med., specializant psihiatrije

 • Si

  Sined

  Sined

  Objavljeno: 15 jan. 2023 11:07

  Vsebina je skrita.

 • Uredništvo

  Uredništvo

  Objavljeno: 16 jan. 2023 09:46

  Spoštovani,

  spletna svetovalnica Tosejaz je namenjena mladostnikom in njihovim težavam pri odraščanju.

  Vabljeni, da vaše vprašanje zastavite na portalu med.over.net, kjer so forumi namenjeni odraslim.

  Lep pozdrav iz uredništva.

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje