Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Pomirjevala

Tema: Ostale duševne stiske, Zdravje in bolezni

 • fc

  fckdrg

  fckdrg

  Objavljeno: 08 maj 2024 08:28

  Vsebina je skrita.

 • Uredništvo

  Nikola Zhivkovikj

  Objavljeno: 12 maj 2024 23:31

  Odgovor svetovalca:

  Pozdravljena!

  Si prav ugibala, da se psihiater ne bi strinjal s tvojim načrtom. To, da si "na črno" priskrbiš Helex in ga jemlješ, ko začutiš tesnobo je zelo tvegano, da bi prišlo do razvoja odvisnosti. Razlog, zakaj se pomirjeval ne da legalno dobiti brez recepta zdravnika je ravno zato, ker je ta nevarnost tako velika. Še mi imamo določene omejitve pri predpisovanju teh zdravil. 
  Odvisnost, ki jo povzročajo pomirjevala je zelo huda in resna, v določenih situacijah je celo smrtno nevarna. Tveganje je pa toliko večje, če si odmerke in način jemanja določaš sama. 

  Razumem, da ti ta zdravila v trenutku pomagajo, vendar dolgoročno bi te s takim načinom jemanja ogrožala in bi lahko povzročila hudo trpljenje. Jaz ti močno odsvetujem, da si sama kupuješ pomirjevala in da jih jemlješ brez navodil, oz. nadzora zdravnika. 
  Spodbujam te, da se o tem pogovoriš s svojim psihiatrom, ki ti jih lahko predpiše in ti da navodila, kako jih lahko jemlješ. 

  Jaz iskreno upam, da se ne boš odločila, da na svojo roko jemlješ pomirjevala. Še enkrat poudarjam, da je to zelo nevarno in lahko vodi v hudo trpljenje. 

  Nikola Zhivkovikj, dr. med., specializant psihiatrije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje