Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Pomagajte mi z nasveti

Tema: Ljubezen in zaljubljenost

 • Ti

  Tim_12345

  Tim_12345

  Objavljeno: 18 sep. 2023 15:04

  Zaljubljen sem v punco ki ni zaljubljena vame 

 • Ar

  Arči

  Arči

  Objavljeno: 19 sep. 2023 09:35

  Ja, tudi to se pogosto dogaja. Boš pač moral to vzeti na znanje, kot se reče. In življenje teče dalje.

 • Uredništvo

  Ana Lampret

  Objavljeno: 19 sep. 2023 12:24

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljen,

  Všeč ti je dekle, ki ti ne vrača čustev. To spoznanje je pogosto boleče in dobro si je dovoliti biti žalosten. Kljub temu, da s punco najverjetneje nista bila v zvezi, pa spoznanje, da ti ne vrača čustev, vseeno lahko občutiš kot izgubo, za katero je popolnoma razumljivo žalovati. Dobro je poskrbeti, da te žalost popolnoma ne prevzame – ko jo občutiš, si to priznaj, poskusi je ne vrednotiti in pusti, da čustvo sčasoma mine.

  Naštela bom nekaj preprostih načinov, kako preboleti nekoga. Pomembno je poiskati podporo bližnjega in se z njim/njo pogovoriti o tem, kar doživljaš. Če te možnosti nimaš lahko poskusiš svoja čustva zliti na papir npr. v obliki pisma tej punci, ki ga seveda ne rabiš poslati.

  Prav tako si je dobro strukturirati dan. Poskusi ga preživeti aktivno, ob dejavnostih v katerih uživaš. Morda lahko začneš s kakšnim novim hobijem, ki si ga že dolgo želel poskusiti.

  Pomembno je tudi, da dobiš dovolj spanja, redne fizične aktivnosti, v kolikor sta z dekletom prijatelja na socialnih omrežjih, pa je obiskovanje le-teh morda bolje omejiti.

  V kolikor si v prijateljskem odnosu s tem dekletom je dobro razmisliti, ali bi si želel vzdrževati prijateljske stike ali bi odnos raje prekinil. To je stvar tvoje lastne presoje. Tudi, če bi rad ostal v stiku, je v času prebolevanja popolnoma normalno, da se od osebe začasno oddaljiš. Pomembno je, da se z dekletom pogovoriš glede nadaljnjega druženja in jasno izraziš svoje namere (npr. prekiniti odnos).

  Upam, da ti moj odgovor kako pomaga.

  Lepo bodi,

  Ana Lampret, mag. psihologije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje