Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Poljubljanje

Tema: Spolni odnosi in spolno življenje

  • ki

    kiwi

    kiwi

    Objavljeno: 26 apr. 2023 21:33

    Zanima me, kako se sploh poljubiti. Kako to gre?

  • Uredništvo

    Amadeja Jurič

    Objavljeno: 03 maj 2023 14:59

    Odgovor svetovalke:

    Pozdravljena,

    kot vidim, trenutno razmišljaš o prvem poljubu. Predstavljam si, da si želiš, da bi bila to zate lepa izkušnja, zaradi česar se želiš nanj tudi pripraviti. Žal se na čisto vse le težko pripravimo, saj ni enotnega recepta glede tega kdaj, kje in kako naj bi prvi ali katerikoli naslednji poljub potekal.

    Sprva si lahko morda predstavljaš, kot da prijatelja poljubiš na lička. To si najbrž že kdaj tudi storila. Tudi tukaj ni nič drugače. Verjetno se sprašuješ, kako obrniti glavo, kako se ga dotakniti, kako nasloniti ustnice in kaj storiti po tem. Sprašuješ se, kaj je prav. Z gotovostjo ti lahko potrdim, da tukaj ni pravil. Pomembno je, da skupaj odkrivata, kaj in kako vama je obema všeč.

    Kar se mi pa zdi vseeno pomembno je, da si pri tem čim bolj sproščena. Seveda je to lažje reči, kot storiti, saj boš v vsakem primeru prvič najbrž občutila vsaj majhno mero strahu in negotovosti. Vseeno pa lahko poskrbiš, da osebo najprej dobro spoznaš in k temu pristopiš šele, ko ji zaupaš in se ob njej počutiš dobro. Ko bo situacija prava, bo tako tudi poljub lažje stekel.

    Prepusti se trenutku in naj se odvije spontano, brez pretiranega obremenjevanja glede tega kaj in kako je prav ali narobe.

    Lepo te pozdravljam,

    Amadeja Jurič, mag. psihologije

  • Anonimno

    Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

  • Brezplačno

    Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

  • Strokovno

    V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje