Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

pediatricna medicinska sestra

Tema: Moj poklic, moja prihodnost, Motnje hranjenja, Zdravje in bolezni

 • ne

  nekdo18

  nekdo18

  Objavljeno: 27 apr. 2023 16:32

  Vsebina je skrita.

 • Uredništvo

  Lucija Gobov

  Objavljeno: 03 maj 2023 09:01

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  spodaj je odgovor zdravnice, na prvi del tvojega vprašanja pa bo odgovorila še pedagoginja.

  Lep pozdrav iz uredništva.

  _________________________________

  Pozdravljena,

  Če prav razumem vprašanje, si se dogovarjala s plastičnim kirurgom za odstranjevanje znamenj na koži. Mislim, da bi bilo pametno najprej opraviti pregled pri dermatologu, ki bo ocenil, katera znamenja je res potrebno odstraniti in na kakšen način. Bulico na čelu bi dermatolog morda lahko »izžgal« in skoraj ne bi bilo vidne brazgotine. Sicer pa bi se jaz raje odločila za odstranjevanje v lokalni anesteziji. Splošna anestezija vedno pomeni tudi tveganje, še posebno, ker imaš kar nekaj nerazjasnjenih težav.

  Prav je, da se oglasiš k svoji zdravnici in se pogovorita o vseh težavah, ki jih navajaš. Vrtoglavice, glavoboli, bolečine v želodcu – vse to je lahko povezano z neustrezno prehrano. Verjetno bodo potrebne kakšne preiskave krvi, morda tudi terapija.

  Vse dobro ti želim,

  Lucija Gobov, dr. med., specialistka pediatrije

 • Ne

  Nekdo19

  Nekdo19

  Objavljeno: 03 maj 2023 09:43

  Sem bila pri dermatologu in je za vse zelo vidna znamenja predlagala poseg,kar se tice lokalne anestezije jaz se jo bojim zato sem se dogovorila za splosno saj je tudi ta problem da pri lokalni bi mi lahko odstranili le nekaj znamenj in bi morala cez nekaj casa se na odstranitev ostalih ker pa sem se odlocila za splosno bodo pa odstranili vec naenkrat prav tako nemorm veckrat na poseg in je zato se bolj primerna splosna,tudi kirurginja me je vprasala ce sem pripravljena za lokalno ampak sem enostavno rekla da ne ker je strah v meni in mislm da je normalno da se uposteva da je pacienta strah...N ker je teh znamenj zal ogromno in bi morala kar nekajkrat na poseg ce me nebi bilo strah lokalne kar pa je tudi meni tezje saj nisem tako iz blizine in mi je enostavno boljse iti v bolnico opraviti poseg iti domov,kakor 10x hoditi gor in dol...tako pa bom.opravila vse naenkrat.

  Dermatologinja pa takrat zal tega na celu ni opazila ampak meni se je zdaj pojavila zraven kot da bi imela busko in sem zaradi tega zelo insecure.

  Lp

  Mia

 • Uredništvo

  Lucija Gobov

  Objavljeno: 04 maj 2023 21:40

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  če imaš tako veliko znamenj in si se odločila za odstranitev v splošni anesteziji, tudi prav. Dobro pa bi bilo prej razjasniti tvoje druge težave.

  Lep pozdrav

  Lucija Gobov, dr. med., specialistka pediatrije

 • Uredništvo

  Barbara Plazar

  Objavljeno: 09 maj 2023 15:50

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena, 

  v pediatričnih klinikah so po navadi zaposlene medicinske sestre, še pogosteje pa tam iščejo diplomirane medicinske sestre. Da postaneš medicinska sestra, moraš končati srednjo šolo zdravstvene smeri, za diplomo pa moraš dokončati fakulteto v tej smeri. Vsekakor so prednost pri zaposlovanju tudi kakšna dodatna izobraževanja v želeni smeri.

  Vse dobro. 

  Barbara Plazar, mag. prof. pedagogike

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje