Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Pectus carinatum

Tema: Zdravje in bolezni

 • bl

  blkhrt666

  blkhrt666

  Objavljeno: 28 feb. 2022 20:28

  Hej,

  zanima me par stvari glede operacije pectus carinatuma ... Namreč, ko sem bil prvič obiskal torakalni oddelek glede mojih prsi (okoli 16 let) mi je kirurg povedal, da ponavadi ne dela operacij na mojih primerih, le na vdrtih prsih. Prav tako mi ni niti omenil možnosti opornic, sam pa takrat nisem naprej raziskoval mojega stanja, saj sem zaupal zdravniku. Na internetu (redditu) sem zasledil več posameznikov, ki so kot starejših (tudi več kot 30) imeli operacijo na Nizozemskem, v Nemčiji, Ameriki ... Zanima me, če imate informacije oziroma če poznate kakšne dobre kirurge (verjetno zunaj Slovenije), ki se ukvarjajo z operacijami teh deformacij. Mene osebno moti iz več razlogov - kozmetični (ni mi všeč kako zgleda, prav tako pa telovadba ne pomaga v takšni meri, kot bi želel), psihološki (izogibam se socialnim situacijam, strah me je objemov, intimnih stvari in podobno), prav tako pa čutim v desni roki "čuden" občutek, prav tako pa med izvajanjem vaj čutim razliko med levo in desno stranjo. Zanima me tudi, če poznate približno ceno operacije, ki jo moram verjetno v celoti plačati sam, glede na to da zavarovalnica ne krije psiholoških težav in le funkcionalne probleme. Vem, da je operacija dokaj invazivna vendar so rezultati zelo odlični (glede na več znanstvenih člankov napisanih na to temo), tako da mi ni težko potrpeti malo bolečine če to pomeni, da lahko živim normalno življenje.

  Lep pozdrav! :)

 • Uredništvo

  Igor Rakuša

  Objavljeno: 24 mar. 2022 11:45

  Odgovor svetovalca:

  Pozdravljen, 

  žal ti ne morem kaj dosti pomagati. 
  Glede na to, koliko si že raziskoval, ne dvomim, da se ne boš dokopal do teh podatkov. 
  Moraš pa zmeraj paziti, saj na splet ponavadi pridejo le uspešne zgodbe, kar pa ne pomeni, da so vse operacije uspešne in se splača dobro premisliti ali je ta operacijo potrebna in smiselna.

  Bodi dobro 

  Igor Rakuša, dr. med., specialist družinske medicine

 • Mm

  Mm40

  Mm40

  Objavljeno: 23 maj 2022 20:15

  zdravo. Imel sem pred mesecem dni operacijo. Za vec info se lahko slisimo po telefonu - številko hranimo v uredništvu!

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje