Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

On

Tema: Čustva, Ljubezen in zaljubljenost

 • Ja

  Jaz

  Jaz

  Objavljeno: 19 sep. 2023 15:57

  Vsebina je skrita.

 • Uredništvo

  Urška Pisar

  Objavljeno: 24 sep. 2023 18:35

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljeno dekle,

  najprej hvala za ta iskren zapis in svoje doživljanje, ki si ga delila na svetovalnici.

  Pišeš o svoji ljubezenski zgodbi, ki jo ustvarjaš skupaj s fantom, ki te je zares očaral. Pišeš, da je poseben, drugačen od ostalih in da ti je zelo všeč. Tvoja čustva do njega so tako močna, da o vaju razmišljaš velik del svojega časa. Razmišljaš o tem, kdaj se bosta spet videla ter kaj vse sta doživela v tistih kratkih trenutkih, ko sta bila skupaj. Na drugi strani pa se ti pojavljajo tudi skrbi – bo kdaj našel drugo, boljšo kot si ti? Razmišljaš tudi o tem, kako bi bilo če bi živela bližje skupaj, po drugi strani pa se zavedaš, da je čar tudi  v tem kakšna so vajina druženja sedaj, ko se vidita redkeje. Predstavljam si, da si ob vsem tem razmišljanju in doživljanju v vrtincu različnih čustev – sreče, ljubezni, zadovoljstva, hkrati pa tudi strahu, žalosti, zaskrbljenosti. Verjamem, da ti je hudo in da so vsa opisana doživljanja zate naporna, saj ves čas nihajo. Od trenutkov ko je tvoje srce polno, do trenutkov, ko se prikrade bolečina, ki vztraja in vztraja. Do trenutka, ko spomini na vsa vajina doživetja preplavijo te občutke bolečine in žalosti.

  Glede na tvoj zapis lahko res sklepamo, da se med vama plete nekaj posebnega. Nekaj, kar poznata in čutita samo vidva. Nekaj tako intimnega, resničnega, iskrenega. Zato je pomembno, da o vseh vprašanjih, ki si jih zastavila na svetovalnici, razmisliš sama. Samo ti namreč veš, kakšen je vajin odnos, kaj je temu fantu in tebi všeč, na kak način si izkazujeta to, kar doživljata. Samo tako boš lahko zares pristno in iskreno nadaljevala ta odnos. Povsem razumljivo je, da se ti v povezavi s tem kdaj pojavljajo kakšne skrbi. Lahko se odločiš in te skrbi naslednjič, ko se s fantom srečata, naglasiš. V kolikor se ti to ne zdi najbolje pa je dobro, da se skušaš zavedati, da s svojimi strahovi ne boš spremenila verjetnosti, da bi fant kdaj spoznal drugo punco. Če razmišljava, pravzaprav obstaja veliko možnosti, da sreča kakšno drugo punco. V kolikor pa je vajin odnos res tisti pravi in sta oba na isti točki glede pričakovanj in potreb v odnosu, drugi ljudje verjetno ne bodo mogli v večji meri posegati v to kar imata.

  Izpostavila si tudi to, da med  vajinimi srečanji, čustva kar malo izzvenijo. Glede na to, da bi si tukaj želela spremembe, lahko razmišljaš kako bi lahko, glede na vajino razdaljo, še vseeno ohranjala odnos. So to morda sporočila, telefonski pogovori, video klici, pisanje pisem? Predstavljam si, da lahko skupaj najdeta še druge načine, ki vama bodo ustrezali.

  Glede tvoje zadnje misli pa bi dodala še to. Zelo dobro si izpostavila, da si po eni strani želiš, da bi živela bližje, po drugi strani pa se zavedaš, da je morda čar ravno v tem, da se vidita redkeje. Nekateri ljudje se vidijo vsak dan pa v odnosu niso zadovoljni. Drugi se vidijo pogosto in zmorejo vzdrževati dobre in pristne odnose. Tretji se morda videvajo redkeje pa jim to povsem ustreza. Pomembno je, da znamo v tem, kar imamo na razpolago, uživati. Ja, dobro je, da stremimo k temu, da nam bi bilo enkrat bolje. V kolikor pa v tem trenutku to ni mogoče, je pomembno, da se osredotočimo na tukaj in zdaj in uživamo v trenutku. Točno takšnem kot je.

  Lepo te pozdravljam in ti želim vse dobro,

  Urška Pisar, mag. psihologije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje