Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Okoljevarstvo

Tema: Moj poklic, moja prihodnost

 • Gr

  Grinch van Gogh 17

  Grinch van Gogh 17

  Objavljeno: 12 feb. 2024 11:00

  Zdravo,

  Šolam se na programu okoljevarstveni tehnik sem pa drugi letnik. Vem da je vprašanje čudno, marsikdo bo reko "zaka si se pa vpisala sem če ne veš kaj boš po poklicu". Naj vnaprej odgovorim, da zato ker je blizu mojega doma pa šola je lahka. Me pa zanima če kdo ve kaj sem potem lahko po poklicu, kaj potem v službi delam, kje se lahko zaposlim, kolikšne imam možnosti za zaposlitev (pač to mislim a se lahko na veliko službah zaposlim al jih je bol malo) in podobno. Hvala za vaše informacije kdorkoli ve karkoli. 

  Lp

   

 • Uredništvo

  Urška Stepišnik

  Objavljeno: 16 feb. 2024 11:48

  Odgovor svetovalke:

  Lepo pozdravljena.

  Najprej ti svetujem obisk pri vaši šolski svetovalni delavki, ki ti bo verjetno podala natančnejše informacije, seveda pa ti bom po svojih zmožnostih odgovorila tudi jaz.

  Po srednji šoli se lahko kot okoljevarstvena tehnica zaposliš na mnogih področjih dela:  podjetja za odpadke, podjetja za odpadne vode, dimnikarska podjetja, podjetja za urejanje zelenih površin mesta, zavodi za varstvo okolja, okoljevarstvene službe lokalnih skupnosti, laboratoriji za merjenja in opazovanja, podjetja, ki se ukvarjajo z embalažo in podobno. Poleg tega si zaposljiva tudi v javnih sektorjih, na primer v okoljevarstvenih oddelkih občin ali v ministrstvih, ki se ukvarjajo z okoljem in prostorom.

  Morda lahko preveriš tudi na zavou za zaposlovanje razpise za prosta delovna mesta in pri njih preveriš, kako pogosti so razpisi za omenjen poklic. Oni ti bodo lahko podali še natančnejše informacije.

  Upam, da sem odgovorila na tvoje dileme,

  želim ti lep dan,

  Urška Stepišnik, dipl. m. s. in mag. prof. socialne pedagogike

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje