Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Okejj zanima me mnenje

Tema: Čustva, Jaz na spletu, Ljubezen in zaljubljenost

 • Po

  Poet na dopustu

  Poet na dopustu

  Objavljeno: 25 jun. 2024 13:05

  Vsebina je skrita.

 • Uredništvo

  _izbrisan uporabnik_

  Objavljeno: 27 jun. 2024 07:41

  Odgovor svetovalca:

  Pozdravljena, poet na dopustu,

  najprej bi se ti rad zahvalil, da si se odločila svojo izkušnjo ponovno deliti.

  Iz tvojega opisa vajinega odnosa razbiram, da se ta lepo razvija že nekaj dni. Praviš, da imata s fantom nekaj skupnih točk, na primer trening v fitnesu in bivše obiskovanje iste osnovne šole. Povrh tega si izpostavila, da je na klicu izražal zanimanje zate in tvoje interese, kot sta na primer tvoje petje in urejanje las. Če prav razumem, sta si tudi pokazala vajini sobi in se s tem drug drugemu še malo bolje predstavila. Omenjaš, da si se na klicu z njim sprostila in se med sabo tudi hecata in uporabljata sarkazem.

  Iz tvojega sporočila razbiram, da imaš dober vpogled v svoje občutke in da razumeš, da sta za razvoj odnosa potrebna čas in trud obeh oziroma vseh vpletenih oseb. Lahko pa razumem tudi tvoje občutke negotovosti o čustvih, ki bi jih lahko imel fant do tebe. Občutek dvoma je v takih situacijah popolnoma normalen odziv, saj ne moremo vedno brati misli in čustev drugih ljudi. Poleg truda in časa, ki ju vlagamo v razvoj odnosa, je za to potrebna tudi odprta komunikacija. Na začetku odnosa je ta pogosto bolj nebesedna in manj direktna. Tako si lahko v tem času spoznavanja bolj pozorna na nedirektne in nebesedne znake, kot je njegovo zanimanje za tvoje interese, vajino draženje in sporočila, kot je bilo tisto za lahko noč. Tudi na tak način lahko ljudje kažemo, da nas nekdo zanima.

  S časom in poglobitvijo odnosa bo vajina komunikacija postajala bolj direktna in besedna, in takrat bo pomembno, da besedno naslovita vajine občutke in se pogovorita o tem, kakšen odnos si želita imeti in graditi naprej.

  Do takrat poskusi uživati v tem obdobju spoznavanja, sam pa sem ti na voljo za vsa nadaljnja vprašanja in razmišljanja.

  Vse dobro,

  Aljaž Bogolin, dipl. psih. (UN)

 • Po

  Poet na dopustu

  Poet na dopustu

  Objavljeno: 28 jun. 2024 00:39

  Danes mi je rekel, da sem zelo lepa v beli obleki in mi preden je šel spat še enkrat napisal, če mi je že povedal da sem lepa in da mi ta oblekca zelo paše. 

 • Uredništvo

  _izbrisan uporabnik_

  Objavljeno: 28 jun. 2024 13:13

  Odgovor svetovalca:

  Pozdravljena,

  vesel sem, da si se ponovno oglasila. Videti je, da fant še naprej izkazuje zanimanje in ti je namenil tudi lep kompliment. Komplimenti so za številne ljudi pomemben del komunikacije in kažejo, da je do nas nekdo pozoren. Če imaš še kakšna vprašanja ali potrebuješ nasvet, sem na voljo.

  Vse dobro,

  Aljaž Bogolin, dipl. psih. (UN)

   

 • Po

  Poet na dopustu

  Poet na dopustu

  Objavljeno: 19 jul. 2024 22:38

  Vsebina je skrita.

 • Uredništvo

  _izbrisan uporabnik_

  Objavljeno: 23 jul. 2024 11:06

  Odgovor svetovalca:

  Pozdravljena, poet na dopustu,

  vesel sem, da si se spet oglasila in da vajin odnos napreduje. Spoznavanje v živo je pomemben korak in razumem, da te lahko ob tem še toliko bolj spremljajo občutki sramežljivosti in negotovosti glede tem pogovora.

  Pomembno je, da se spomniš, da fanta zanimaš in da se v njegovi družbi v spletnem okolju že počutiš dovolj udobno, da se sproščeno pogovarjaš in celo hecaš. Ko se srečata, poskusi ostati zvesta sama sebi in si dovoli biti takšna, kot si bila med vajinimi spletnimi pogovori.

  V primeru, da zmanjka idej za pogovor, kar je nekaj povsem normalnega, se lahko vedno zatečeš k temam, ki so vama že poznane. Teme, o katerih že nekaj vesta, na primer glasba, fitnes ali preživljanje počitnic, so lahko krasno izhodišče za razvoj novih hecov in smeri pogovora.

  Vendar pa najpomembnejše, poskusi uživati v tem posebnem trenutku spoznavanja in se zavedaj, da je za dober pogovor potreben trud obeh.

  Če imaš še kakšno vprašanje, sem na voljo.

  Vse dobro, 

  Aljaž Bogolin, dipl. psih. (UN)

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje