Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

odvisnost?

Tema: Marihuana in druge prepovedane droge

 • od

  odvisna

  odvisna

  Objavljeno: 15 jul. 2022 17:11

  zadne case opazam da mam mogoce manjso tezavo z drogami ker se mi zdi da brez njih nemorem vec normalno funkcionirat. Redno ze skor kaksno leto jemlem lsd, coko, travo in prej se mi nikoli ni zdelo kot da bi bla kakrsna koli tezava zdaj nekaj casa pa so ze psihicne in tudi fizicne tezave. Zadnic mi je nekdo reko naj preneham z uporabo vsega in sem probala it 2 dni brez ampak negre ker dobesedno rabim to. tak dostikrat sem ze cula pa se zavedam da me bo to enkrat ubilo samo mi je postalo cisto vseeno tut ce bo to jutri. tak nevem kaj naj sploh se naredim ce se sploh obstaja kako upanje da me ne bo vse skup ubilo vsak cas

 • Uredništvo

  Nuša Konec Juričič

  Objavljeno: 18 jul. 2022 14:15

  Odgovor svetovalke:

  Lepo pozdravljena,

  naredila si prva dva koraka k razreševanju tvoje situacije - zavedaš se, da imaš zaradi rabe drog težave in pisala si nam v svetovalnico -  in ti zato čestitam.
  Kot praviš, droge redno jemlješ že leto dni, zato je pričakovano, da začenjaš čutiti njihove negativne učinke na telo, tako psihično kot fizično. Podatek, da z jemanjem ne moreš prenehati, govori za zasvojenost z drogami.

  A je še upanje? Seveda, absolutno je še upanje, da se stvari zavrtijo v dobro smer. Vendar ne bo šlo kar samo od sebe. S tvoje strani bo zahtevalo najprej odločitev za spremembo (v zvezi z rabo drog, načinom življenja, interesi, željami...), nato pa napor in podporo tistih, ki jim je res mar zate ter strokovnjaka, da boš te spremembe dosegla. In čas.

  Potrebovala bi več podatkov o tebi (starost, šolanje, od kje si, koga imaš za podporo...), da bi lahko napisala še kaj več. Lahko nam še pišeš (podatkov ne bomo javno razkrili), vsekakor pa predlagam, da se o svojih težavah čim prej pogovoriš s strokovnjakom v živo.  Sporoči nam, od kje si, da ti lahko damo ustrezne naslove; če pa naslove že imaš, pa ne odlašaj - sedaj je pravi čas, da storiš tretji korak in obiščeš strokovnjaka. Skozi pogovor bosta ugotovila, kako in kam.

  Lahko se tudi slišiva, moj kontakt ti lahko dajo v uredništvu.

  Držim pesti zate!

  prim. Nuša Konec Juričič, dr. med., specialistka javnega zdravja

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje