Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Obupana

Tema: Čustva, Učenje

 • Ob

  Obupana

  Obupana

  Objavljeno: 18 jun. 2023 22:57

  Vsebina je skrita.

 • Uredništvo

  Mojca Lapi

  Objavljeno: 19 jun. 2023 15:21

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena, 

  Praviš, da doživljaš stisko, ne samo zaradi negativne ocene in popravljanja, temveč tudi zaradi tega, ker se ti zdi, da nimaš podpore. 

  Glede učenje ti svetujem, kar že zagotovo veš. Stisni še malo, vloži ves trud, čas in energijo in potem te čaka dolgo poletje. Nenazadnje tudi če se ti zalomi, ni tako strašno, saj so popravni izpiti hitro v juliju in bi kljub temu imela dolge počitnice, poleg tega pa bi imela priložnost toliko bolj izmojstriti matematiko, da bi ti naslednje leto šlo veliko lažje, tako da bi lahko na to gledala kot na investicijo. 

  Glede podpore drugih in tega, da je zdaj nisi bila deležna toliko, kot bi si želela, pa glej na to kot na izziv, da se naučiš sama sebi bit največja podpornica in navijačica. V prvi vrsti moraš zmeraj verjeti sama vase, da ti lahko uspe. Morda še tega zdaj ne vidiš tako, ker je šola zate pač en logičen korak, ki ga moraš preseči. Kasneje v življenju pa boš imela toliko različnih možnosti, za katere nihče drug ne bo odločal, ampak samo ti. In takrat boš mogla iz sebe potegniti to moč vere vase in tega, da si svoja največja podpornica in navijačica. Zato zagrabi zdaj za to priložnost, verjemi sama vase in pokaži vsem, ko niso verjeli, da zmoreš!  

  Držim pesti, da ti uspe popraviti in pa da se naučiš sama zase navijati! 

  Mojca Lapi, mag. prof. pedagogike

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje