Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Noben fant me noče

Tema: Čustva, Ljubezen in zaljubljenost

 • VT

  VT

  VT

  Objavljeno: 30 nov. 2022 19:25

  Pozdravljeni!

  Nevem kako naj začnem ampak rada bi se obrnila na Vas, da bi mi svetovali v tej situaciji, ki jo zadržujem že nekaj časa. Kot sem že omenila me noben fant noče, čeprav sem imela že dve krajši zvezi, ki sta se končali zelo hitro. V tem času odkar sem "samska" mi je bilo všeč kar precej fantov ampak sem opazila, da ti fantje meni niso vračali tega nazaj. Sicer se ne družim veliko z fanti zato nisem tako priljubljena kot nekatere moje sošolke v katere se zaljubi veliko fantov, potem so tako ponosne, da imajo fanta in potem to morejo povedati vsakomur vendar meni to ni všeč in potem se počutim zelo grozno. Pred kratkim sem spoznala fanta, najprej si nisva dopisovala potem pa mi je začel pisati, pisala sva si vsaj en teden ( čeprav se poznava in sva se že videla že v živo ), potem pa mi je nekega dne poslal kak je z eno punco, čeprav nisem mislila da se bodo moja čustva tako razjezila in postala sem takoj ljubosumna. Sedaj si že več kot dva tedna ne piševa in zelo sem jezna nanj. Čeprav je ta zgodba samo kot primer ki se mi je zgodil se še vedno sprašujem zakaj samo meni nikoli ne gre tako "lepo" v ljubezni. In zakaj me noben fant noče.

  Lep pozdrav.

 • Po

  Podobno

  Podobno

  Objavljeno: 01 dec. 2022 18:32

  Zdravo, upam da bodo objavili da boš lahko prebrala moj komentar, zgoraj opisano se dogaja tudi meni oz. ne najdem prijatel -jice/-ja. Ne bi tukaj rad se razpisal o mojih zvezah. Upam da se bova lahko pogovarjala.

 • Uredništvo

  Sara Seršen

  Objavljeno: 06 dec. 2022 08:38

  Odgovor svetovalke:

  Lepo pozdravljena!  

  Dobro je, da, če se znajdemo v stiski, o tem spregovorimo oz. se o tem pogovorimo z osebo, ki ji zaupamo. Vem, da včasih ni lahko o tem spregovoriti, zato bravo za tvoj pogum in hvala za tvoje zaupanje! V sporočilu opisuješ, da imaš občutek, da te noben fant ne mara in da ti v ljubezni ne gre tako 'lepo'.

  Najprej, kar bi rada izpostavila je, da se poskusi čim manj primerjati z drugimi sošolkami oz. se z njimi sploh ne primerjaj. Ljudje smo si med seboj zelo različni po svojih lastnostih kot tudi po svojih izkušnjah, ki jih v življenju doživljamo. Vsak zase je svoj unikat in najbolj si življenje otežujemo s tem, da se primerjamo z drugimi. Vem, da to ni tako lahko, sploh v današnjem času socialnih omrežij, ki to še dodatno spodbujajo. Ampak bolj si dovolimo živeti sebe in svoje življenje, lažje in lepše nam bo. Tako se poskusi ne obremenjevati s tem, koliko fantov so že imele ali imajo tvoje sošolke. Nekateri v življenju zamenjajo npr. 10 partnerjev, da najdejo osebo, s katero potem zaživijo življenje, nekateri pa npr. samo 2 ali celo enega. Noben pa ni zaradi tega manj ali več vreden.  

  Jaz bi ti svetovala, da poskusiš nekaj časa v dnevu nameniti sebi in početi stvari, ki te res veselijo, v katerih uživaš. Aktivnosti, v katerih uživamo, nam lahko pomagajo, da smo bolj zadovoljni s sabo in imamo boljšo samopodobo. Boljšo kot imamo pa samopodobo, lažje nam je, da se ne primerjamo in tekmujemo z drugimi. Hkrati pa nas tudi morebitne zavrnitve s strani drugih ljudi manj ganejo, prizadanejo. Na koncu si omenila še fanta, s katerim sta si dopisovala in kaj se je zgodilo. Povsem razumljivo je, da ob tem čutiš jezo, verjetno si začutila še kakšno neprijetno čustvo. Če imaš možnost in si ti to želiš, se poskusi o tem pogovoriti s tem fantom. Povej mu, da ti njegovo dejanje ni bilo všeč, kaj vse si ob tem občutila in kaj si želiš, da bi bilo drugače. Če pa si ne želiš to povedati fantu, pa poskusi ta čustva izraziti npr. preko pisanja, risanja, plesa. Če svoja čustva npr. izrazimo v pisanju dnevnika, nam lahko to pomaga, da jih lažje in hitreje predelamo.

  Hkrati pa bi rada izpostavila še, da, ne glede na to, da je razhod v odnosu oz. zavrnitev težka in boleča, da je to sestavni del življenja. Ljudje smo si različni in za bolj tesen odnos, kot je partnerski, je potrebno nekaj časa, da z osebo ugotovimo, ali si želimo po isti poti ali ne. In če ugotovimo, da ne, je najbolje, da gre vsak svojo pot, ker v nasprotnem primeru lahko drug drugega oviramo, da bi živeli polno življenje. Pa to nikakor ne pomeni, da je katera oseba slaba, manj vredna ali da se moramo potem s to osebo skregati in postati sovražniki. Je pa definitivno zelo pomembno, da smo v odnosu iskreni in na spoštljiv način komuniciramo svoja občutja.

  In ne pozabi tudi to, da ljubezen pride v življenje pri enih hiteje, pri drugih pozneje, najlepša pa je pogosto tista, ki se zgodi povsem nepričakovano.  

  Upam, da ti bo odgovor v pomoč. Če potrebuješ še kaj, se ponovno oglasi in ti ponovno odgovorim.  

  Lepo bodi, 

  Sara Seršen, mag. psihologije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje