Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Neznosne menstruacije

Tema: Telesno dozorevanje, Zdravje in bolezni

 • An

  Anastazija

  Anastazija

  Objavljeno: 14 maj 2024 15:46

  Pozdravljeni,

  stara sem 16 let in imam redno menstruacijo že od 11 leta. Problem pa je, da je moja menstruacija zadnji 2 leti vedno težja. Krvavim ogromno, prve dni niti nočni vložki niso dovolj, boli me res neznosno, če ne vzamem tablete pravočasno (ibubelin) me res zelo zelo boli. Slabo mi je, vedno bruham in včasih se mi zdi da imam take male vročine oz. da se mi pojavljajo taki vročinski valovi. Na vsake toliko mi rata neznosno vroče za kake pol ure. In meni se to ne zdi več normalno. Vem, da so menstruacije boleče, ampak zadnjič me je tako bolelo da sem se zbudila ob 4 zjutraj zaradi krčev in komaj prišla do wcja, sploh nisem mogla stati. Prve dni me tudi po tem, ko pojem ibubelin še vedno boli, in res ne vem koliko bi me šele bolelo, če ne bi vzela ibubelina. Zato me skrbi da je tukaj kakšen resnejši problem. Mami sem že povedala in je rekla da me bo naročila h ginekologinji, ampak mene še vedno skrbi. Brala sem tudi od endometriozi, vem da je slabo brati po internetu za simptome in podobne reči, ampak me zanima tudi malo več o tej bolezni, če mi lahko pojasnite? Ali je kaj takega kar jaz lahko naredim da si olajšam menstruacije (prehrana, spanje..)? Drugače se pa tudi gibam redno in nasplošno kar zelo zdravo živim.

   

  Hvala vam za vse odgovore

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje