Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

NEVEM ON

Tema: Čustva, Komunikacija, Ljubezen in zaljubljenost, Odnosi s prijatelji in vrstniki

 • Pe

  Pepka

  Pepka

  Objavljeno: 09 mar. 2023 21:55

  Vsebina je skrita.

 • Uredništvo

  Amadeja Jurič

  Objavljeno: 10 mar. 2023 19:32

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  zaupala si nam svojo skrb, glede fanta, ki ga doživljaš kot nekaj več, kot zgolj prijatelja. Skrbi te, da z ljubkovalnimi vzdevki kliče tudi tvojo prijateljico, pri čemer se sprašuješ, ali bi te moralo to skrbeti.

  Žal, zgolj na podlagi zapisanega ne morem sklepati o celotni situaciji, se mi pa ob prebiranju tvojega zapisa porajajo nekatera vprašanja, ki te bodo morda vodila pri razmišljanju.

  Kot prvo me zanima, ali oba dojemata vajin odnos, kot nekaj več, kot le prijateljstvo? Zapisala si, da je videti, da je zaljubljen vate, saj ti nudi pozornost, ga zate skrbi, mu je mar, kliče pa te tudi z različnimi ljubkovalnimi vzdevki. Pišeta si vsak dan, vidita pa zelo redko. Torej, če razumem pravilno, na podlagi njegovih dejanj sklepaš, da tudi on vajin odnos dojema, kot nekaj več, kot le prijateljstvo. Pa vendar predvidevam, da o tem še nista zares govorila. Morda obstaja možnost, da vajinega odnosa ne dojema na tak način, kot ti?

  Poleg tega pravzaprav ne veš, kak pomen on sploh pripisuje temu vzdevku in kaj to zanj sploh pomeni. Lahko mu je vse skupaj zgolj zabavno in poskuša biti nagajiv ter pri tebi vzbuditi pozornost. Seveda so lahko razlogi za njegovo uporabo tega vzdevka povsem drugačni. Vajinega odnosa ne poznam. Ne vem kako globoko in kako odkrito se sicer med seboj pogovarjata, bi te pa spodbudila, da ga o tem povprašaš. V kolikor ti je lažje, lahko to storiš na bolj šaljiv in sproščen način. Dobra komunikacija je pravzaprav ključnega pomena za dober partnerski pa tudi prijateljski odnos, na tak način boš pa tudi najlažje razrešila svoje dvome. 

  Lepo te pozdravljam,

  Amadeja Jurič, mag. psihologije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje