Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

nevem kaj naredit

Tema: Samomor, Samopoškodbe

 • lo

  lonelygirl

  lonelygirl

  Objavljeno: 22 avg. 2022 07:34

  Vsebina je skrita.

 • Uredništvo

  Patricija Kramaršek

  Objavljeno: 24 avg. 2022 19:04

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  hvala, da si se obrnila na nas. Kot navajaš si zadnje čase v stiski, in imaš občutek, da bi potrebovala več podpore. Lahko razumem tvojo željo po tem, da bi imela pogosteje terapijo, kljub temu, pa je tedensko srečevanje običajno najpogostejša možnost. Verjamem, da ti je to v tem trenutku morda težko slišati, vendar je tudi to, da kdaj sami iščemo izhode ter zdržimo s svojimi občutki pomembna izkušnja, ter eden izmed dolgoročnih ciljev psihoterapije. To ne pomeni, da terapevtki ni mar, ali nima časa zate, temveč zgolj to, da te želi opolnomočiti na določenih področjih.

  Predlagam ti, da svoje doživljanje odkrito poveš svoji terapevtki ter nato skupaj z njo iščeta možne rešitve ter predloge, ki bi bili obema sprejemljivi. Žal vem premalo o tebi ter tvoji situaciji, zato ti konkretnejšega odgovora ne morem podati. V kriznih trenutkih, ko se ti zdi, da ne zmoreš sama, se lahko vedno obrneš na spletne svetovalnice, tako kot je naša, na voljo imaš tudi brezplačno anonimno spletno svetovalnico Kameleon ter brezplačne linije za pomoč v stiski (npr. Tom telefon, zaupni telefon Samarijan…).

  Lahko razumem, da ti bo diagnoza še bolj pojasnila tvoje stanje, kljub temu, pa lahko določene spremembe uvajamo tudi brez jasne diagnoze. Vsekakor ti želim, da prideš čimpreje do odgovorov, do takrat pa ti svetujem redno udeležbo ter iskrenost v odnosu s svojo terapevtko. Ne pozabi, da smo tudi mi tukaj zate…

  Iskreno ti želim vse dobro.

  Patricija Kramaršek, mag. psihologije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje