Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

nevem

Tema: Prehrana in gibanje, Spolno zdravje, Telesna samopodoba, Telesno dozorevanje, Zdravje in bolezni

 • en

  ena punca

  ena punca

  Objavljeno: 12 feb. 2023 19:32

  pozdravljeni, 

  imam majhno tezavo, ni sicer tako huda vendar slabo vpliva na mojo vsecnost svojega telesa. 

  1. ni mi vsec moj nos, je malo vecji kot obicajno in tista kost tam pac je malo izbicena, ampak me pa skrbi ce bi si kadarkoli sla to popravljat z operacijo, da bi pa potem zgledalo se slabse. nevem moj polbrat ma enak nos kot jaz samo je veliko starejsi pa je njegov tud malo vecji itak pac ker ma vecji obraz pa glavo, pa me je strah da bo tud men zcasoma sebol zrastu. 

  2. imam zaradi treningov mal bol tko nabildano zgornji del noge al kajje to ugl.  in ful cudno zgleda v kratkih hlacah( saj men se tko zdi no) pa vecinoma poleti nosim une biker shorts do kolen ane, pa rit mam pa dost mejhno in me je strah da bi ce bi delala vaje poj noge sam se bolj nabildala in nevem no.

  3. moja vagina: mam tko une notranje sramne ustnice tko ZLO velike pac dolge zunanje pa cis mejhne in moja vagina zgleda tko ZLOO cudno in tud v gatah-kopalkah zgleda tko mau cudn in na unih modelih za kopalke nobene nevidem da bi mela tko pa sosolke ko se za ŠPO preoblacmo tud nevidm nobene:/ tkoda nevem. upam da se da z kako operacijo to postimat.

  hvala za odgovor

 • en

  ena punca

  ena punca

  Objavljeno: 15 feb. 2023 13:44

  pozdravljeni

  se cedbo cakam na odgovor 

 • Uredništvo

  Uredništvo

  Objavljeno: 15 feb. 2023 14:20

  Odgovor svetovalca:

  Pozdravljena,

  tvoje vprašanje smo že posredovali svetovalki, ki bo nanj v kratkem odgovorila.

  Lep pozdrav iz uredništva.

  Uredništvo

 • en

  ena punca

  ena punca

  Objavljeno: 16 feb. 2023 07:36

  hvala. 

  lp

   

 • Uredništvo

  Sanja Vulović

  Objavljeno: 17 feb. 2023 17:06

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena!

  Mislim, da ima vsak od nas kak del telesa, ki mu ni všeč ali se mu ne zdi popoln. Tudi estetske operacije žal niso vedno rešitev, saj ne dajejo vedno takšnih rezultatov, kot bi si jih želeli, v tvojem primeru si za takšne posege seveda še tudi premlada. 

  Tako da odgovor na prvo na tretje vprašanje - počakaj še nekaj let, tvoje telo se še razvija in raste. Morda te čez nekaj let te lastnosti sploh ne bodo motile. 

  Odgovor na drugo vprašanje - upam, da sem ga pravilno razbrala - skrbi te, da bi se ti ob vajah za zadnjico ojačale tudi noge? Moje mnenje glede telesne vadbe je takšno: izberi telesno aktivnost, ki ti bo všeč in bo ohranjalo tvoje telo zdravo in močno. Ne poskušaj spremeniti točno določenih delov telesa, saj je oblika našega telesa močno odvisna od podedovanih lastnosti (npr. tip postave: jabolko/hruška/peščena ura).

  Svetujem ti, da se bolj posvetiš lastnostim, ki so ti na sebi všeč in jih poudariš. Obleci oblačila, v katerih se dobro počutiš in so najbolj primerna za tvoj tip postave. Naučiš se lahko trikov ličenja, s katerimi boš podarila dele obraza, ki so ti všeč oz. prikriješ dele, ki so ti malo manj všeč. Redno se gibaj in skrbi za to, da boš zdrava in polna energije. O morebitnem spreminjanju svojega telesa z operacijami pa razmisli, ko boš polnoletna. 

  Lep pozdrav,

  Sanja Vulović, dr. med., specialistka pediatrije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje