Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

nerednost menstruacije

Tema: Spolno zdravje, Telesno dozorevanje

 • sk

  skrbime

  skrbime

  Objavljeno: 26 mar. 2024 22:11

  Pozdravljeni, nisem vedea s kom bi se o tem pogovorila, pa sem se odločila, da bo najlažje da kar sem napišem. Imam zelo neredne, nepredvidljive menstruacije, kakšen mesec je ni, nazadnje se mi je zgodilo da je bila zelo šibka, samo kakšne 3 dni je trajala. Od začetka, ko sem jo dobila pri 11 letih je bila redna, zdaj pa ko sem 15 pa je zelo nepredvidljiva. Kakšno leto nazaj sem začela uporabljati menstrualno skodelico mooncup, s katero nisem imela težav. Čudno mi je da so menstruacije zelo nepredvidljive, neredne, ker nisem pod stresom, kljub temu da obiskujem gimnazijo nisem nikoli živčna pred testi ali spraševanji, sicer je res da imam nekaj kilogramov več ampak menim da to nebi smel biti problem. Res ne vem kaj bi bilo to lahko, malo me skrbi, pogosto se sprašujem če je kaj narobe z mano, zakaj imam takšne menstruacije kar naenkrat? Skrbime le iz vidika plodnosti, vem da sem premlada za te težave, ampak če ni menstruacije ne bom mogla imeti otrok? No kakorkoli, vzroka za nerednost menstruacij ne vidim nikjer, spim vredu, vsak dan grem s psom na sprehod, prekomernega stresa nimam, hormoni bi se mi počasi mogli že umirjati, sepravi bi moje menstruacije po vseh merilih morale biti redne..... Ali obstaja sploh še kakšna možnost, da je nerednost menstruacij le stvar pubertete? Joj, upam da je, da se bo vse kmalu uredilo, nisem si mislila, da bom menstruacije kdaj pogrešala, bolj kot razmišljam bolj me je strah.... Že vnaprej hvala za vaš odgovor :)

 • Uredništvo

  Tinkara Srnovršnik

  Objavljeno: 27 mar. 2024 13:26

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  glede na tvojo starost najverjetneje še ni razloga za preplah in se ti menstruacijski ciklusi še urejajo. Predlagam, da še počakaš, velja pa, da je normalna dolžina menstruacijskega ciklusa od 21 do 35 dni (pri veliko ženskah 28 dni, šteto od prvega dneva menstruacije do prvega dneva naslednje menstruacije).

  Lep pozdrav.

  Tinkara Srnovršnik, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

 • sk

  skrbime

  skrbime

  Objavljeno: 27 mar. 2024 14:54

  Pozdravljeni, res vam hvala za odgovor, zelo ste me pomirili, sploh vam ne znam opisati kako mi je odleglo. Hvala in lep dan :) 

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje