Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Ne vem kaj naj naredim

Tema: Prehrana in gibanje

 • Li

  Lina

  Lina

  Objavljeno: 23 jul. 2023 17:31

  Pozdravljeni

  Js ne vem kaj naj naredim odkar sem šla na brezglutensko prehrano se ne morem zredit tko je priblizno že 7 mesecev prej sem se brez problema nazadnje k sm bla pri ginekologu nazadnje zaradi enih težav k se moraš tam stehtati mam manj kot 40kg tko je že 7 mesecev takrat sem imela 39 kg velka sem pa 150cm pa dans zjutraj ni bla velika skodelica za jest sem loh sam polovico pojedla in sem imela že poln želodec kot da ne vem kaj bi pojedla enkrat sem pojedla sam 2 obroka  ker nisem bla lačna ne vem kaj se dogaja da sem po tako majhnem obroku velik sita kot da ne vem kaj bi pojedla ne vem kaj naj naresim res ne nazadnje sem sla ma blato mislim da pred 4 dnevi pa preko neta se mi je zdelo kot da sem si pisala z zdravnikom k mi je reko da loh dobim raka na debelem crevesju k sem mu povedala svoje stvari

   

  Lp

 • Uredništvo

  Lucija Gobov

  Objavljeno: 25 jul. 2023 12:51

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  če imaš celiakijo, je res potrebna stroga brezglutenska dieta. Če se je ne držiš dosledno, črevesne resice propadajo in hrana se ne vsrka v zadostni meri. Lahko imaš težave – bolečine v trebuhu, motnje prebave, ne moreš pridobiti na teži… Po daljšem času lahko zboliš za rakom.

  Če se diete res natančno držiš, se resice v črevesu po več mesecih normalizirajo in težave v zvezi s celiakijo izginejo, vendar se moraš diete držati vse življenje. Če se diete držiš, so lahko še drugi vzroki, da nimaš apetita. Morda se ti je skrčil želodec, morda je krivo neredno odvajanje blata. Jej dovolj sadja in zelenjave, tudi stročnic. Imej redne obroke, jej petkrat na dan, četudi majhne količine.

  Zadnjih nekaj vrstic tvojega pisma ne razumem – se ti je zdelo kot da si si pisala z zdravnikom (torej si nisi?), kakšne svoje stvari si mu povedala?

  Lep pozdrav

  Lucija Gobov, dr. med., specialistka pediatrije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje