Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Na koga naj se obrnem glede svojih tezav?

Tema: Ostale duševne stiske, Samopoškodbe

 • 17

  17

  17

  Objavljeno: 19 nov. 2023 19:37

  Pozdravljeni,

  Zadnjih 5 let imam tezave z depresijo in ankcioznostjo, vendar sem se s tem navadila ziveti, ampak zadnje tri mesece sem zacela imeti halucinacije. Vidim jih, prav tako jih tudi slisim in cutim. Zaradi halucinacij imam tudi tezave s spanjem in komaj zaspim, ko pa mi uspe zaspati imam hude nocne more.

  Osebna doktorica mi ja dala hitro napotnico za klinicnega psihologa ker je videla brazgotine, ki so posledice rezanja na moji nogi pri pregledu, nic pa ne ve o mojih halucinacijah ali pocutju. Preko zVema sem se zelila narociti a so cakalne dobe se vedno okoli eno leto dolge. Zanima me ali je kaksna moznost da bi pomoc dobila hitreje ali se bi mi se najbolj splacalo najti privatnega psihologa? In za kaj moram gledati pri izbiri?

  Najlepsa hvala,

  lep vecer :)

 • Uredništvo

  Nikola Zhivkovikj

  Objavljeno: 21 nov. 2023 16:19

  Odgovor svetovalca:

  Zdravo!

  Se strinjam, da bi bilo dobro, da greš čimprej na pregled. Klinični psihologi imajo res dolge čakalne dobe, a v tvojem primeru se mi zdi, da ni časa za čakati. Mora te pregledati psihiater, da oceni, kaj se dogaja in zakaj je prišlo do teh halucinacij. 
  Najbolje je, da greš v urgentno pedopsihiatrično ambulanto (so v UKC Maribor in na Psihiatrični kliniki v Ljubljani - Center za mentalno zdravje, Grablovičeva 44b). 

  Svetujem ti, da o svojih težavah zaupaš eni odrasli osebi, ki ti je blizu in ki te lahko pelje, oz. te spremlja, da greš na pregled. Za ta pregled ne potrebuješ napotnice in se ni treba naročiti. Lahko prideš tja in rečeš, da bi želela pregled. Najbolje je, da greš v dopoldanskem času, vendar ambulante delajo 24h na dan, tako da ni nič hudega, če prideš kasneje. 
  Jaz ne morem reči točno kaj se dogaja, saj bi se za to moral s tabo pogovoriti. Vendar glede na opisano, se mi zdi, da potrebuješ čimprejšnji pregled. 

  Upam, da boš to storila!

  Lepo bodi!

  Nikola Zhivkovikj, dr. med., specializant psihiatrije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje