Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Moznost nosecnosti?

Tema: Najstniška nosečnost, Spolni odnosi in spolno življenje

 • Za

  Zanima me

  Zanima me

  Objavljeno: 30 jun. 2022 15:23

  Pozdravljeni,

  stara sem 16 let in pred parimi dnevi sem imela svoj prvi spolni odnos. Fant ni uporabil zaščite ker je dejal da ga bo dal ven ob pravem casu no to se je tudi zgodilo dal ga je ven pred izlivom sedaj pa mene zanima koliksna je verjetnost da jaz zanosim. 

 • Ae

  Aelin

  Aelin

  Objavljeno: 04 jul. 2022 08:20

  Živjo, rekla bi, da ko reče brez kondoma, da vztrajaš pri svojem. Tako je varneje. Se v avtu vozi brez varnostnega pasu?

  Vprašaj ga:

  Če zanosiš, bo poskrbel za otroka? Bi žrtvoval svojo svobodo, igrice, prijatelje, faks in šel v službo? Bi te podpiral pri splavu? Bi šel s tabo tja in držal tvojo roko, se s tabo pogovarjal? Bi bila ti pripravljena iti čez to?

  Če reče ne, uporabi kondom. Če noče, je žal grda resnica, da ni dorasel za take stvari in bi bilo mogoče bolje, da se razideta. Velikokrat se zgodi, da zaradi užitka in evforije v možganih, se "spozabi" dati ven. Pri nas imamo še srečo, da je splav zakonit in imamo podporo, v Ameriki in na Poljskem žal ni več tako. :( Zato imamo v šolah spolno vzgojo in zato nas ves čas opozarjajo za zaščito.

  Moja prijateljica se je ravnokar razšla s toksičnim fantom. Ni bilo lepo, a ne moreš živeti v takšnem zatiranju brez podpore. Najbolje, da se zaupaš mami. Lahko ti pomaga pri tem in vprašanjih o odraščanju. Tukaj je zate. :)

 • Uredništvo

  Tinkara Srnovršnik

  Objavljeno: 04 jul. 2022 11:18

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  prekinjen spolni odnos ni zanesljiva oblika kontracepcije, tako da je bilo tvoje ravnanje precej neodgovorno. V prihodnje uporabita vsaj kondom, v kolikor pa bi ti zamujala naslednja menstruacija, je potrebno napraviti test na nosečnost.

  Lep pozdrav.

  Tinkara Srnovršnik, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje