Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

motnja hranjenja?

Tema: Motnje hranjenja

 • Ka

  Kat

  Kat

  Objavljeno: 11 jan. 2023 20:50

  Pozdravljeni!

  Zadnje čase v šoli pojem kakšni dve porciji hrane ki jo ponudijo za malico, nato pa grem na wc in vse izbruham. Včasih so dnevi ko tega ne morem storiti ker so moji prijatelji poleg ali pa je že par deklet ne wcju. Če mi v šoli ne uspe bruhat izbruham vse kar se še da doma. 

  Imela sem že faze kjer nisem jedla nič in se odločala če bi pojedla v tistem dnevu večerjo ali pa počakala na naslednji dan in jedla zajtrk (ki je običajno bila kakšna porcija kruha, redko kdaj sem ga sploh celega pojedla).

  Nikoli se ne počutim sito in to sem že povedala prijateljici s katero se več krat pošaliva o tem. Ko v šoli vse izbruham (ali pa vse, kar gre v 5ih minutah) se vrnem k pouku kot da nič ni bilo.

  Skrbijo me samo posledice, ki se lahko pojavijo zaradi konstantnega bruhanja saj vem, da so učinki konstantnega bruhanja hujši kot pa stradanja (zavedam se da je oboje slabo ampak človeško telo je prilagojeno stradanju ne pa konstantnemu bruhanju).

  Zanima me če je to kaj takšnega da bi mogla povedati psihologinji/psihijatru ali pa bi počakala pa probala razrešit ta problem po svoje (če mi ne bi uspelo bi v tej situaciji povedala psihologinji/psihijatru)?

  Hvala da ste prebrali moje sporočilo, lep dan še naprej.

 • Uredništvo

  Alenka Hafner

  Objavljeno: 20 jan. 2023 08:36

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  hvala za tvoje pismo, predvsem pa ti čestitam za pogum, da si to zapisala in poslala. Mislim, da je zelo dobro, da to zaupaš strokovnjaku, torej psihologinji/psihiatru. Domnevam, da imaš v mislih konkretne osebe, če temu morda ni tako, pa bi bilo zelo v redu, če se morda pogovoriš s svojim osebnih zdravnikom ali pa s psihologinjo iz šolske svetovalne službe.

  Lep pozdrav,

  Alenka Hafner, dr. med., specialistka javnega zdravja

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje