Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Menstruacija

Tema: Telesno dozorevanje

 • Ta

  Taya

  Taya

  Objavljeno: 19 mar. 2022 12:22

  Pozdravljeni,

  Imam eno vprasanje glede menstruacije in sicer vedno sem imela redno, sicer zelo bolečo ampak redno. Februarja kadar naj bi jo dobila, sem imela samo malce krvi, res malo to je trajal 3 dni kar je nenavadno zame (vecinoma imam mocne krvavitve in 6 -8 dni traja) no potem marca, ta mesec mi menstruacija zamuja že več kot 2 tedna. Res ne vem kaj naj bi bil razlog, nimam spolnih odnosov tako da definitivno nosečnost tuki ni razlog. KT ne jemljem. Ginekologinja mi pa reče da je to zaradi ne uravnovesja hormonov. Naj povem tudi, da zadnje čase dobivam tudi veliko več aken kot včasih. Prehranjujem se zdravo in za kožo skrbim kakor mi dermatologinja naroči. Edina moznost se meni zdi da mi res ne uravnovešeni hormoni akne povzrocajo. Menstruacijo sem pa sicer dobila dokaj pozno, pri 15 letih. Tako da jo imam trenutno 2 leti pa nekaj mescov. Aja pa še...že en mesec ne uživam sladkorja in mlečnih izdelkov, leto nazaj so mi tudi ugotovil da imam pomanjkanje železa. Ne vem če ima to kaj veze z menstruacijo.

  Hvala

   

  l.p.  

 • Uredništvo

  Tinkara Srnovršnik

  Objavljeno: 21 mar. 2022 20:32

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  povsem verjetno je, da gre res za kakšna prehodna nihanja v hormonih in bodo nadaljnje menstruacije takšne, kot si jih bila vajena do sedaj. Stanje kože pa se lahko prehodno poslabša pred vsako pričakovano menstruacijo.

  Lep pozdrav.

  Tinkara Srnovršnik, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje