Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Menstra

Tema: Spolno zdravje, Telesno dozorevanje

 • He

  Helpmenstra

  Helpmenstra

  Objavljeno: 12 mar. 2023 23:40

  Zdravo,

   

  jst mam en problemcek, ful si ne upam jt h dohtarji kr je ful cudn plus mislem d me bo poslala h ginekologi in jst moske ne maram sploh pa ne kar se dogaja v tem sveti. Uglavnem jst mam skus kri ze ene 2 mesca pac nonstop trebuh me nc ne boli razen tko za par minutk sam uzamem nalgesin pa je dobr, in zdej ne vem kva se dogaja z mojim telesom kr se nikol nism mela tuk dolg menstre. Dobila sm jo k sm bla stara 9 in sm jo mela redno 5dni na 28dni in pol k sm bla ene 12-14 je blo tko 2 mesca nc pa pol spet normalno pa pol spt 3 mesce nc pa spt normalno pac tko irregular in zdej k sm bla 15-16 sm jo tko ene 4 na let dobila tko ful mocno kukr prej k sm bla 9-14 in zdej jo mam skos vsak dan ze dva mesca in sm 17, nikol mela se spolnih odnosov ne nc, jemujem pa antidepresive ze od avgusta 2021 in je blo vse okej in zdej res vc ne vem kva se dogaja, a mi lhka prosm nekdo pomaga pa pove al mam slucajno kazga raka al pa kako bolezen al pa kej predn grem h dohtarji pa se osramotim. 

  Hvala za odgovor,

  lp. 

  helpmenstra

 • Uredništvo

  Tinkara Srnovršnik

  Objavljeno: 13 mar. 2023 18:40

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  ne skrbi, nikakor se ne boš osramotila pred zdravnikom, saj gre nenazadnje za dlje časa trajajočo krvavitev. Predlagam, da se glede na dejstvo, da ne bi hodila k moškemu, naročiš k ženski ginekologinji, ki bo opravila pregled in se s tabo pogovorila glede tvojih menstruacijskih ciklusov. Preko spleta je nemogoče reči, za kaj gre, je pa verjetnost za raka pri tvoji starosti zelo majhna. Običajno se v teh letih ciklusi vzpostavljajo ali pa so lahko prisotne kakšne motnje ciklusov, npr. v povezavi z delovanjem jajčnikov, kar ni nič nenavadnega in niti ni tako redko.

  Lep pozdrav.

  Tinkara Srnovršnik, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje