Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Mami

Tema: Odnosi v družini, Samopodoba/Verjamem vase

 • Hs

  Hsahah

  Hsahah

  Objavljeno: 03 apr. 2024 21:05

  Mami mi ne pusti maskare. Ko jo mam gor se mi zdi da sem ful lepsa in sem bolj samozavstna kr drgac si mislim da sem ful grda.

   

 • Uredništvo

  Lina Buršič

  Objavljeno: 08 apr. 2024 08:54

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  praviš, da čutiš oviro pri uporabi ličil zaradi mnenja tvoje mame, sama pa bi si jih želela uporabljati. Verjamem in razumem, da lahko občutiš stisko, saj se z ličili počutiš samozavestnejše.

  Na tem mestu se lahko vprašaš tudi, kaj ti ličila pomenijo. Ličila so tudi eden izmed načinov izražanja, lahko jih uporabljamo za prekrivanje tistega, kar nam ni všeč, in poudarjanje tistega, kar nam je. Morda je pri tebi to maskara in bi si želela svoje trepalnice še bolj poudariti. Uporaba tu in tam seveda ni škodljiva, naj pa ne postane to nekaj, brez česar ne moreš. Vprašaš se lahko še, ali se še ob čem počutiš samozavestnejšo in lepo, poleg uporabe ličil, npr. ob kakšni aktivnosti, osebah, z nošenjem določenih oblačil? Kdaj se še počutiš dobro?

  Pogovori se tudi z mamo o tvoji uporabi ličil in bodi odprta tudi za njen pogled na uporabo ličil pri tebi. Sama ji lahko na spoštljiv način pojasniš, zakaj si jih želiš uporabljati. Morda se glede uporabe ne bosta v popolnosti strinjali, vendar sprejmi njen odgovor in poskusi priti do kompromisa, kdaj lahko uporabljaš maskaro.

  Nazadnje bi ti še želela sporočiti, da je pomembno, da sprejmeš svoj videz z vsem, kar ti ni všeč, in tudi s tistim, kar ti je. Vse te dela unikatno in vsi smo lepi na svoj način. Poleg tega pa si tudi več kot le tvoj videz, saj te oblikujejo tudi tvoji interesi, prepričanja, odnos s soljudmi in še toliko več.

  Srečno,

  Lina Buršič, dipl. psih. (un)

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje