Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Ljubezen

Tema: Komunikacija, Ljubezen in zaljubljenost

 • An

  Anapapaja

  Anapapaja

  Objavljeno: 17 mar. 2022 07:24

  Ka naj naredim ce je on v mene in jaz v njega 

  Neupam mu povedat

 • lj

  ljubezen

  ljubezen

  Objavljeno: 17 mar. 2022 18:25

  Kaj storiti   na žurki   če bi me katera dekle    poljubila    in me prosila za ples .

 • Uredništvo

  Domen Kralj

  Objavljeno: 18 mar. 2022 11:16

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena!

  Čisto normalno je, da če ti je druga oseba všeč, da se počutiš sramežljivo in da mu ne upaš povedati, kako se počutiš. Vendar je to, da se pogovorita o tem, kako se počutita drug ob drugem in si povesta, da sta si všeč, edini način, da postaneta fant in punca. Predpostavljam, da si tega želiš. Če si prepričana, da je tudi on zaljubljen vate, mislim, da je malo možnosti, da boš po pogovoru ostala razočarana.

  Poskusi pristopiti do njega in mu povej, kaj ti je pri njem všeč. Na primer, kako je prijazen do tebe, kako ti pomaga pri domači nalogi, da ima simpatične oči… Povej mu, da se ti zdi, da si tudi ti njemu in razloži iz česa tako sklepaš. Na primer, ker te velikokrat povabi v kino. Vprašaj ga, ali so tvoja opažanja pravilna in si mu tudi ti všeč. Pogovor lahko začneš tudi tako, da ga najprej povabiš na sprehod ali pa na pijačo in začneš pogovor tam. Dobro je, da najdeš prostor in okolje, v katerem boš čim bolj sproščena.

  Če se ti zdi pretežko, da bi pristopila do njega v živo, ga lahko morda kontaktiraš preko socialnih omrežij ali sms-a (če jih uporabljata), vendar bi bilo bolje, da se opogumiš in v živo pristopiš do njega, saj boš pri pogovoru v živo bolje videla njegove pristne odzive.

  Lahko pa tudi počakaš, da fant naredi prvi korak in pristopi do tebe ter začne pogovor. Ti pa mu s svojimi dejanji in obnašanjem pokaži, da ti je všeč. To lahko storiš na različne načine na primer tako, da ga povabiš v kino, da ga pohvališ (na primer, da je danes lepo oblečen), da pokažeš zanimanje za stvari, ki ga veselijo (na primer, če ga veseli košarka, ga vprašaj kaj o košarki)…

  Vso srečo!

  Katarina Maučec, dipl. psihologinja (un)

 • Uredništvo

  Domen Kralj

  Objavljeno: 18 mar. 2022 11:21

  Kaj storiti   na žurki   če bi me katera dekle    poljubila    in me prosila za ples .

  Pozdravljen/a ljubezen,

  spletna svetovalnica To sem jaz je namenjena otrokom in mladostnikom ter njihovim stiskam v obdobju odraščanja. Glede na zapisano starost predlagamo, da se obrnete na: https://med.over.net/ 

  Lep pozdrav iz uredništva spletne svetovalnice To sem jaz

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje