Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Ljubezen

Tema: Čustva, Komunikacija, Ljubezen in zaljubljenost

 • Ma

  MatoŠ

  MatoŠ

  Objavljeno: 06 jun. 2024 19:36

  Pozdravljeni!

  Sem fant ki hodi v 8. razred, in to leto je bilo glede moje ljubezni noro.Začne se takole: na zečetku leta smo imeli nemščino vedno 7. uro(13:40), torej smo imeli 6. uro(12:50) prosto. Vedno smo čakali vzunaj, ko pa sem en dan pozabil domačo nalogo, sem se spomnil če bi šel v knjižnico.Tja sva šla s prijateljem, takoj za tem je v knjižnico vstopila punca iz 7. razreda in se usedla za sosednjo mizo.S prijateljem sva se hecala, ko je karnaenkrat vprašala o čem se pogovarjava in smejima ko sem ji povedal se je nasmejala in njen smeh je bil najlepši smeh, ki sem ga v mojem življenju videl.Po nekaj tednih sem vsakič hodil 6. uro v knjižnico, in jo tam čakal, in ona je tudi prišla.Tam sva se pogovarjala,smejala,delala domačo nalogo...Jaz nisem vedel ali je zaljubljena vame.Ko sva si bila že zares blizu pa sem jo vprašal če mi da njen snap(chat).Ona mi ga je z veseljem dale, kasneje pa sem ji napisal če se dobiva na šoli in bi se kaj igrala.Odpisala je da ji mama ne pusti, ampak jaz sem jo hotel na šoli vprašat če bi bila moja punca. Kot hec sem napisal 3 jezne emojije????????????.Nato me je blokirala. Čez mesec sem ugotovil da mi je zamerila, saj je mislila da sem z temi 3 emojijimi mislil resno.Ko sem ji skušal dopovedati. Mi ni pustila, ugotovil sem tudi da je zaljubljena v fanta z 9. razreda.Jaz sem o njej razmišljal vsak dan.Ko pa smo se letos februarja odpravili v gledališče, sem napoti nazaj od njenega prijatelja in sošolca , zvedel da je bila takrat zaljubljena vame in da je v razredu vedno govorila samo o meni.Bil sem vesel.Hotel sem ji povedati a me je bilo strah ali se bo norčevala iz mene, in da bo po celi šoli krožilo, da imam rajši mlajše punce.Ne vem kaj naj naredim.nasljedno leto tega fanta v katerega je bila zaljubljena ne bo saj gre v srednjo šolo, jaz pa nameravam med počitnicami telovadit doma, da bom fit in da me bo imela rada.Ali ravnam pravilno?Strah me je da si bo med poletjem našla drugega fanta.Ljubim in rad jo imam že cel 8. razred.Ali naj ravnam drugače?Ali imate kakšen nasvet?

  Vesel bi bil hitrega odgovora.

  Lep pozdrav

                                                                     Matic

 • Uredništvo

  Sara Holjević

  Objavljeno: 11 jun. 2024 00:27

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljen, Matic!

  V svojem sporočilu se sprašuješ, kaj storiti, da ponovno osvojiš srce dekleta, ki ti je všeč.

  Iz zapisa je očitno, da ti je dekle resnično všeč in si z njo želiš preživeti več časa, si želiš biti z njo. Predlagam, da poskusiš ponovno stopiti z njo v kontakt, če ne prek Snapchat-a pa lahko tudi preko kakšnega drugega socialnega omrežja, lahko pa kar v šoli pristopiš do nje. Ni ti treba čakati na začetek novega šolskega leta.

  V pogovoru bodi iskren - obrazloži ji situacijo, kjer je tvoje jezne obrazke napačno razumela. Pri tem ne pozabi biti odkrit glede svojih čustev in kako so te ta vodila do tvojih dejanj - ljudje se najbolj odzovemo prav na take izpovedi. Omenjal si, da si slišal, da dekle vrača tvoja čustva naklonjenosti - glede na to, obstaja verjetnost, da ti občutki do tebe niso zamrli.

  Kar se pa tiče tvoje namere začeti telovaditi, se mi zdi odlična ideja - telesna aktivnost nam koristi na mnogih področjih. Kljub temu pa bi tukaj dodala, da mora motivacija za telovadbo izhajati iz tebe, ne zato, da bi ugodil komu drugemu, zato poskusi najti še kakšen razlog, zakaj bi telovadba koristila tvojemu dobremu počutju.

  Bodi pogumen! Želim ti obilo sreče.

   

  Sara Holjević, dipl. psih. (un)

 • Ma

  Matoš

  Matoš

  Objavljeno: 18 jun. 2024 22:01

  Hvala za odgovor!

  je pa en drug problem!Kot prvo nimam dovolj poguma da bi stopil do nje kaj šele ji povedal moja čustva.Danes v šoli jo je moj sošolec povabil z njim na valeto in ga je sprejela, zato se bil cel dan užaljen.Zdi se mi da če bo jo vprašal jaz bi to tudi sprejela vendar kakor sem rekel nimam poguma.Zaradi tega sem bil danes kar žalosten.Res moram priti v dobro postavo. Kaj pa sem vam zdi da naj naredim če nimam poguma, imam zelo slaboooo samozavest.

  Kaj naj naredim da jo izboljšam(samozavest)

  Prosim za odgovor!

 • Uredništvo

  Sara Holjević

  Objavljeno: 23 jun. 2024 18:44

  Odgovor svetovalke:

  Ponovno pozdravljen, Matic!

  Praviš, da je tvojo simpatijo na valeto povabil tvoj sošolec in da te zanima, kako postati bolj samozavesten. Predstavljam si, da ti je ob tem hudo.

  Predlagam, da poskusiš delati na svoji samozavesti tako, da vse svoje negativne misli počasi spreminjaš v pozitivne. Na primer: “Nisem ji izpovedal svojih čustev, nisem dovolj pogumen.” spremeni v “Super mi gre, imel sem dovolj poguma, da sem z njo govoril!”. Sčasoma se bodo vse tvoje misli samodejno oblikovale v pozitivne. Tako boš vsem tem pozitivnim mislim tudi začel verjeti.

  Sicer pa so izkušnje tiste, ki nas v življenju odlikujejo in nikoli ne boš zares vedel, kaj bi se zgodilo, če ne izstopiš iz svoje cone udobje in stvari preizkusiš. Spodbujam te, da stopiš do dekleta, nenavsezadnje je to le pogovor z osebo, ki ti je ljuba.

  Kar pa se tiče tvoje postave pa je odlično, da si motiviran, ampak naj punca res ne bo edini razlog, da si želiš spremembe. Ukvarjanje s športom ima tudi druge pozitivne učinke zate.

  Če ti lahko odgovorim še na kakšno vprašanje, sem na voljo.

  Lepo bodi, verjamem vate!

  Sara Holjević, dipl. psih. (un)

 • Ma

  Matoš

  Matoš

  Objavljeno: 25 jun. 2024 00:09

  Hvala za hiter odgovor!

  Povedal bi samo da sem danes še bolj zgubil moje upanje saj je moj sošolec tisti ki jo je povabil na valeto, dobil njen snapchat in si doposujeta mene pa je preko snepa blokirala, rad bi telovadil ampak ne najdem volje.Men res ni fer kak lahka en KR naenkrat pride pa dobi njen snep pa fonsko js pa nato že celo leto potrpežljivo čakam. Zdi se mi da je tu konec vendar ne morem nehati misliti nanjo.Vsak dan vsako noč.Njen nasmeh njena postava.Sj jaz sem tudi kar vredu glede postave bi se dalo še kej zmanjšat.Ampak nimam volje.Ne morem razmišljat o drugih puncah ona je tistaaaaaa... ampak zakaj nama ni usojeno.Prekeleti rdeči smeš koti!!!Čisto sem izgubljen!!

 • Uredništvo

  Sara Holjević

  Objavljeno: 28 jun. 2024 16:52

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljen!

  Zelo mi je žal, da se je situacija razvila v takšni smeri. Predstavljam si, da se počutiš grozno.

  Normalno je, da o punci še zmeraj razmišljaš - ljudi, ki so nam simpatični, težko izločimo iz misli, sploh, ko nam veliko pomenijo. Nenazadnje se punca s sošolcem le pogovarja, kar se lahko tudi ti. Poskusi jo doseči preko katerega drugega socialnega omrežja, še boljše pa če jo ogovoriš v živo. Zavedam se, da se je šola za letos končala in bo to verjetno nekoliko težje, poskusiš pa še zmeraj lahko. Poskusi razviti vajino prijateljstvo - tako boš dekle lahko obdržal v svojem življenju.

  Kar pa gre glede pomanjkanja motivacije za telovadbo, pa je začetek zmeraj najtežji del. Odpraviti se do telovadnice/fitnesa je najzahtevnejši del, vendar je običajno tako, da smo zelo zadovoljni, ko smo tam in telovadimo, saj že sam proces izvajanja gibov sprosti misli. Lahko poskusiš razmišljati o tem, kako dobro se boš po vadbi počutil - naj te motivira ta občutek pričakovanja.

  Če imaš zame še kakšno drugo vprašanje, sem ti na voljo.

  Sara Holjević, dipl. psih. (un)

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje