Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Lece

Tema: Zdravje in bolezni

 • Le

  Lece

  Lece

  Objavljeno: 01 maj 2023 14:37

  Oj

  neslednje leto grem v srednjo in bi rad zacel nosit lece ker mam kar veliko dioptrije in res ne maram nosit ocal anpak je tezava da se ne morem dotakniti oci in nevem ali jih bom lahko dal noter in ven

  hvala

 • Uredništvo

  Maja Nose Mijanović

  Objavljeno: 03 maj 2023 12:06

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljen.

  Tudi jaz nosim očala in razumem vse. Svetujem, da obiščeš optika/ okultista, ki ti bo svetoval ustrezne leče za začetek, saj jih obstaja več vrst. Vsega se boš navadil. Poizkusi z enomesečnimi najprej, da vidiš kako gre.

  Če ne boš poizkusil nikoli ne boš vedel.

  Kar pogumno.

  Maja Nose Mijanović, dr. med., specialistka infektologije

 • Cc

  CcS

  CcS

  Objavljeno: 03 maj 2023 18:16

  Zdravnica mi je rekla da med korono se je ljudem poslabšala dioptrija, ker so stalno bulilji v računalnike. Bi pomagala brežična tipkovnica in miška, da si lahko malo dlje od računalnika?

  Je pametno kupovati leče preko interneta, ker so cenejše (30€ za tri mesece/mesečne leče), v optiki pa tri mesečna zaloga dvotedenskih leč 80€? V optiki mesečnih leč nimajo sploh, ker kao niso higienske. 

  Koliko se splača laserska odprava dioptrije, kam je najbolje iti, cena in pogoji?

 • Le

  Lečica

  Lečica

  Objavljeno: 03 maj 2023 18:18

  Živijoo,

  Sama nosim leče. Začela sem pred kratkim in tut sama sem se bala kako bo sploh ker je mal grozljivo se dotikat očesa. Drugače pa so meni osebno najboljše tiste najmehkejše ker ne dražijo očesa če imaš občutljive in pa da so dnevne saj je to meni osebno najhitreje in najbolj higienično. Zvečer jih samo zavržem in se ne rabim z ničemer ukvarjati. Je pa res da so nekje 30e in jih imaš za 15 dni tako da cenovno bi rekla da je malo dražje mogoče nisem pa se poglobila v uporabo tedenskih in mesečnih tako da glede primerjave cen ti ne znam povedat. Najprej preden začneš z vstavljanjem ti nekdo tam pri okulistu tudi pokaže tehniko vstavljanja in odstranjevanja. Jaz sem rabila kar 30-40 min da sem jih sploh spravila v oko so pa bili zelo prijazni in potrpežljivi tako da glede tega ne skrbet ker večinoma razumejo kako je začetnikom. Edino kar bi še opozorila je da si umivaš roke ne glede na to katere imaš to je res pomembno. Ko sem si jih prvič dala v oko sploh nisem mogla vrjet res je kr nek nov svet ker dejansko nimaš nič na obrazu in kar vidiš brez očal. No malo sem ti opisala za vsak slučaj če bi se spomnil še česa kar te zanima. Več veš bolje je :) srečnooo!!

 • Uredništvo

  Maja Nose Mijanović

  Objavljeno: 04 maj 2023 14:05

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljen.

  Miška in tipkovnica imata dovolj dolge kable za normalno delo. 

  Prvič bi jaz leče vseeno kupila pri optiku, prav tako vse tekočine za nego, čiščenje. Potem, ko pa veš kaj rabiš pa kjerkoli.

  Glede laserske operacije je čedalje več ponudnikov. Dokler oko spreminja dioptrijo še ni smiselno.

  Srečno.

  Maja Nose Mijanović, dr. med., specialistka infektologije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje