Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Labia

Tema: Spolno zdravje, Telesna samopodoba

 • La

  Lab

  Lab

  Objavljeno: 14 apr. 2024 17:01

  Moja labia je zelo velika, in mi je ogabno. Pac med seksom mi je neprijetno ker se gnusim sama sebi. Kaj naj?

 • Uredništvo

  Ana Koščak

  Objavljeno: 20 apr. 2024 09:17

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena.

  Name si se obrnila, saj praviš, da te moti velikost tvojih intimnih predelov, zaradi česar se počutiš neprijetno, sploh med spolnimi odnosi. To je pogosto vprašanje, ki si ga postavljamo skorajda vse ženske. So moji intimni predeli normalni? Zakaj izgledajo drugače od tistih, ki jih vidimo pri drugih? Poudariti želim, da so spolni organi zelo raznoliki in na ta način tudi edinstveni pri vsakem posamezniku.

  Pomembno je, da delaš na pozitivnemu odnosu do svojega telesa. To pomeni, da ga razumeš in ga kot takšnega tudi sprejmeš. Naše telo je kompleksno, ampak tudi lepo – ker je tako edinstveno. Poskusi se razumeti, vedeti, kaj ti odgovarja, raziskuj in se dobro spoznaj. Šele na tak način se boš spoznala in se počutila bolj samozavestno.

  Spolnost je močno povezana s telesno samopodobo. Pomembno pa je tudi, da o teh stvareh spregovoriš s svojim partnerjem, saj se ta najverjetneje niti zaveda, da se ne moreš popolnoma sprostiti in kje tiči razlog za to. Včasih je lahko komunikacija ključnega pomena za zdravo spolnost pa tudi za zdrav odnos. Pozorna bodi tudi na to, s kom se primerjaš. Zavedati se moraš, da veliko žensk v industriji, ki se ukvarja s filmi za odrasle, posega po lepotnih operacijah tudi na intimnih predelih in ni vse kar vidiš v teh filmih resnično.

  Za konec ti še enkrat polagam na srce, da je to, da se v svojem telesu počutimo udobno in da se sprejmemo takšnega kot smo, zelo pomembno in da ne obstajata dve posameznici, katerih intimni predeli bi izgledali popolnima enako.

  Upam, da sem ti vsaj nekoliko pomagala z mojim odgovorom, če pa imaš še kakšno vprašanje, mi lahko ponovno pišeš.

  Ana Koščak, dipl. psih. (un)

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje