Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Kim Kardashian

Tema: Razmišljam in imam stališča, Telesna samopodoba

 • La

  Ladymady

  Ladymady

  Objavljeno: 04 dec. 2022 21:32

  Pozdrav...

  Ali je v tem trenutku možno, da s estetskimi ali rekonstruktivnimi operacijami prekopiram obraz od Kim Kardashian? Sem visoka in imam črne lase, obraz pa je relativno drugačen. Hvala.

 • Uredništvo

  Sanja Vulović

  Objavljeno: 05 dec. 2022 23:02

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena, Kim Kardashian fanica!

  Nisem še slišala, da bi komu uspelo natanko prekopirati obrazne poteze Kim Kardashian z estetskimi posegi, vem pa, da obstaja veliko njenih navdušencev, ki se trudi to doseči. In moje mnenje je, da jim večini ob tem pošteno spodleti. Ne le, da je rezultat popolnoma nenaraven videz, s kopiranjem nekoga drugega tudi povsem izgubijo svoje obrazne poteze. Izgubijo svoje naravne značilnosti, svoje unikatne poteze obraza, ki jih nima nihče drug in svetu na nek način sporočajo "nisem si bil všeč, zato sem želel biti podoben nekomu drugemu". 

  Tudi če bi bilo kopiranje možno, so estetski posegi povezani z različnimi tveganji - lahko pride do zapletov povezanih z anestezijo, do različnih okužb, brazgotinjenja ali pa preprosto nisi zadovoljna s končnim rezultatom. Naj ne govorimo o tem, kako dragi so takšni posegi. Veliko lažje je, če poskušaš biti najboljša verzija sebe - takšne kot si. Poudari lastnosti, ki so ti na sebi všeč in so edinstvene, poigraš se lahko s tehnikami ličenja (pri čemer je Kim zelo uspešna), stilom, pričesko itd. 

  Bodi original, ne kopija.  

  Lep pozdrav,

  Sanja Vulović, dr. med., specialistka pediatrije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje